Fudbal

ŠTA SADA ČEKA PARTIZAN I ZVEZDU? POČINJE ŽESTOKA BORBA: Od ovoga zavisi ko će biti domaćin POSLEDNJEG derbija u sezoni

Autor Andrijana Delibašić Izvor mondo.rs

Prštaće do kraja, a ovih 12 utakmica sada su postale još važnije za oba "večita" rivala. Igraće Evropu, ali misliće na Superligu.

Izvor: MN Press

Večiti derbi je doneo mnogo vatre, bolju igru i pobedu Crvene zvezde, koja je potpuno "otvorila" trku za titulu. Posle poraza na "Marakani", ekipa Aleksandra Stanojevića sada zaostaje dva boda za braniocem naslova i time je i naredni, poslednji derbi ove sezone dobio dodatni značaj.

S obzirom na to da se Superliga ove sezone igra po trokružnom sistemu takmičenja, domaćin poslednjeg derbija biće tim koji nakon kraja drugog kruga bude prvi na tabeli. U toj utakmici će se izvesno odlučivati novi prvak Srbije, a nije potrebno dodatno objašnjavati koliko je važno i jednima i drugima da tog dana istrče na 167. "večiti derbi" kao domaćini.

Poslednji tim koji je kao gost pobedio u derbiju bio je Partizan, u aprilu 2017. godine i od tada u sedam pokušaja nije uspeo da savlada večitog rivala na ligaškom gostovanju u Ljutice Bogdana. Sa druge strane, Crvena zvezda je osvojila "trojku" u Humskoj još davnije, u februaru 2016, a od tada je odigrano šest derbija.

S obzirom na navedeno i bez obzira na to što su pred njima važne evropske obaveze, oba tima će u nastavku sezone posvetiti punu pažnju Superligi, u kojoj će odigrati još šest utakmica do podele domaćeg prvenstva na plej-of i plej-in. Evo koje utakmice čekaju "večite" rivale u tom periodu, s tim da je važno naglasiti da će u slučaju da budu bodovno izjednačeni prednost imati Zvezda, zbog boljeg međusobnog skora.

PARTIZAN: Mladost Lučani, Spartak Subotica (g), Napredak, Radnik Surdulica (g), TSC, Čukarički (g).
ZVEZDA: Voždovac (g), Novi Pazar, Metalac (g), Kolubara, Radnički Niš (g), Radnički 1923.

Sudeći prema rasporedu, Partizan "na papiru" očekuju teži izazovi, jer će gostovati u Surdulici ekipi koja je dva puta saplela Zvezdu ove sezone, a na kraju drugog kruga igraće i na terenu Čukaričkog, najboljeg tima Superlige uz "večite" rivale. Sa druge strane, Crvena zvezda će u narednom kolu gostovati sedmoplasiranom Voždovcu, a potom će u pet kola igrati protiv ekipa koje su trenutno u donjem delu tabele Superlige.

Paralelno sa borbom za titulu, i jedni i drugi će sledeće nedelje izaći u Evropu i boriće se za prvo mesto u ritmu četvrtak-nedelja. U četvrtak, 10. marta, Partizan će u Humskoj dočekati Fejenord od 18.45, a iste večeri od 21 Zvezda će gostovati Rendžersu u Glazgovu. Između dva meča protiv Holanđana, Partizan će kod kuće igrati protiv Napretka, a Zvezda će tokom dvomeča protiv Škota gostovati Metalcu. Odmah posle te evropske runde, crveno-beli će dočekati Kolubaru, a crno-beli će posle Roterdama ići u Surdulicu.

Jedno je sigurno - Zvezdina pobeda u 166. večitom derbiju najavila je jednu od najuzbudljivijih trka za titulu prvaka Srbije.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt