Fudbal

ČUVAO POGBU, ZBOG IGUAINA ZAVRŠIO NA MURALU, A SAD PRAVI PICE: Prekinuo karijeru u Seriji A, da bi se posvetio piceriji!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Jednostavno je bilo vreme za sledeći korak, a to je bilo bavljenje picama!

Izvor: Profimedia

Nekada je bio zvezda Serije A, a onda je sve ostavio da bi otvorio piceriju! 

Štoper Adrijano Ruso bio je velika nada, a dok je bio junior u Sijeni zvali su ga i u omladinske selekcije reprezentacije Italije. Ipak nije ispunio potencijal pa je dugo igrao u nižim ligama.

Konačno kada je potpisao za Frozinone uspeo je da se probije, pa je sa ekipom iz ovog grada iz Serije C u dve sezone stigao do elite, gde je uspeo da postigne i pogodak. 

"Još se sećam prvog kola u Seriji A protiv Verone 2016. godine. Pobedili smo 2:1, kad sam ušao u svlačionicu, imao sam 400 notifikacija na telefonu. Svako živ mi je pisao, kunem se", prisetio se on jednom prilikom. 

U meču sa Juventusom dobio je zadatak da posebno motri na Pola Pogbu, a upravo pored Rusa je Gonzalo Iguain ušao u istoriju. Prošao je pored njega i dao svoj 36. gol u sezoni, čime je došao do rekorda.

"U podzemnoj železnici u Napulju postoji ogroman mural Iguainovog gola. Iako sam tu na pogrešnoj strani, drago mi je što sam naslikan jer ipak ja sam Napolitanac", kazao je 34-godišnjak.

Ipak, on je vrlo brzo odustao od fudbala. Već kada je napunio 33 godine rešio je da je vreme da se oprosti i da se posveti svojoj većoj ljubavi - pici!

"Želeo sam da napravim nešto što mi pripada porekom i nešto do čeka mi je stalo. Ovaj grad mi je dao mnogo", rekao je kada je otvorio svoju piceriju. 

Tagovi