ŠOK

15 GODINA JE ĆUTAO, PA PRIZNAO - NAMERNO SAM HTEO DA IH POVREDIM! Runi šokirao izjavom, odmah je pozvan na ispitivanje

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nadležni su istog trenutka uputili legendi poziv na razgovor, posle kojeg bi mogao da bude kažnje

Izvor: Profimedia/AFP Photo Adrian Dennis

Najveći engleski fudbaler u novijoj istoriji, legendarni Vejn Runi (36) dao je nedavno iskreni intervju za "Dejli mejl" o alkoholizmu, o svojoj karijeri i tom prilikom izneo neočekivano priznanje.

U proleće 2006. on nije mogao da podnese to što Čelsi osvaja titulu, pa je na utakmicu protiv "plavaca" izašao sa većim (i oštrijim) kramponima nego inače, samo da bi povredio nekoga.

"Stavio sam veće krampone, jer sam hteo da povredim nekoga. Čelsiju je bio potreban bod da osvoji titulu i u to vreme nisam to mogao da podnesem", rekao je Runi. "Ti kramponi su bili dozvoljeni, propisane dužine, ali su bili veći nego oni koje bih inače stavio", priznao je Englez koji je trenutno menadžer Derbi Kauntija.

Zbog tih reči, Fudbalska asocijacija Engleske je reagovala i pozvala Runija na razgovor na kojem će ga ispititati o tim navodima, iako je prošlo 16 godina od tog meča.

Runi je na toj utakmici uspeo u nameri da povredi Terija u jednom duelu (na slici), posle kojeg je štoper Čelsija ostao da leži na zemlji dok nije stigla pomoć fizioterapeuta. Nakon tog Runijevog starta, Terijeva štunca je bila natopljena krvlju.

"Plavci" su u tom meču rutinski pobedili, 3:0, golovima Vilijema Galasa, Džoa Kola i Rikarda Karvalja, a Runi i Kristijano Ronaldo završili su meč sa po žutim kartonom. Čelsi je tog proleća odbranio titulu i drugi put u nizu postao šampion, posle čega je Junajted osvojio tri naslova u nizu, odnosno pet u narednih sedam godina.

Tagovi