"NIKAD NEĆU ZABORAVITI"

"HALO, OVDE RONALDO - DOĐITE U MANČESTER JUNAJTED": Kako je Kristijano jednim pozivom sredio Ser Aleksu DVA pojačanja!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Bivši igrač "crvenih đavola" se prisetio detalja koji nikada neće zaboraviti.

Izvor: Profimedia

Kristijano Ronaldo je u svetu fudbala poznat po svojoj neverovatnoj posvećenosti sportu i održavanju svog tela u najboljoj mogućoj formi.

Poznate su priče iz njegovog prvog mandata u Mančester junajtedu kako su stariji igrači iz njega "izbijali" potrebu da previše dribla, ali do sada nismo znali da je Kristijano i "završavao" transfere i pomagao seru Aleksu Fergusonu.

Tačnije, Ronaldo je odigrao ulogu u dovođenju dvojice fudbalera, a sve je preokrenuo jedan telefonski poziv pre čitavih 14 godina.

Radilo se o Brazilcima Rafaelu i Fabinju, blizancima koji su 2008. godine stigli na "Old Traford". Rafael je za "UTD Podcast" ispričao kako je još kao tinejdžer dobio poziv od Ronalda.

Taj poziv im je pomogao da donesu odluku.

"Zvao je na moj telefon i to nikada neću zaboraviti. Broj koji me je nazvao bio je međunarodni, a ja sam u tom trenutku govorio 'Ko je ovo?' Nikad nisam primio takav poziv", počeo je Rafael, danas defanzivac Botafoga.

"Odgovorio sam, a već sam ga i pre poznavao jer smo trenirali zajedno. Pozdravio me je na portugalskom jeziku, a onda sam otrčao do autobusa govoreći 'Ronaldo je, Ronaldo je! Zove nas da razgovaramo.' Rekao nam je: 'Ovde u Mančesteru pada kiša, kao što znate. Zovem da vam kažem da potpišete za Mančester junajted. Znam da će vam se svideti ovde.' Nisam mogao da verujem. Bilo je neverovatno."

I Fabio je pre par godina ispričao da im je Ronaldo mnogo pomogao oko učenja jezika i problema sa samopouzdanjem koji su imali.

Rafael je na desnom beku bio standardan nakon što je Geri Nevil otišao u penziju, dok je Fabio na levom beku imao daleko manju minutažu.