TRAŽEN JE

OBEĆANJE ZVEZDANA TERZIĆA - UČINIĆU SVE DA GA VRATIM U ZVEZDU: Želi golgetera o kojeg se svi otimaju, ali on ima plan!

Autor Jovana Raičević Izvor mozzart sport

Generalni direktor otkrio zašto se bivši napadač crveno-belih nije vratio u klub prošlog leta.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je tokom protekle jeseni napravila izvanredan rezultat plasmanom u osminu finala Lige Evrope, osvojivši prvo mesto u svojoj grupi.

Planovi za 2022. će zato biti još veći, a generalni direktor Zvezdan Terzić tvrdi da će učiniti sve da u klub vrati zahuktalog bivšeg napadača crveno-belih, Aleksandra Pešića.

Srpski internacionalac ove sezone igra izvanredno u dresu turskog Karagumruka. Prvi je strelac tamošnje Superlige sa 11 golova, pa ne čudi ni da u Ljutice Bogdana i te kako razmišljaju o njemu.

Terzić je u intervjuu za "Mozzartsport" otkrio da će Zvezda pokušati da Pešića vrati na stadion "Rajko Mitić".

"Šilja Pešić je profil igrača kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Zamislite koliko mi njega cenimo kada smo ga pre pet godina platili 750.000 evra, odnosno toliko smo uložili u njegovo obeštećenje. To je kao kada bismo za nekog igrača danas dali 2.000.000 evra. Eto, toliko smo verovali u Pešića", počeo je Terzić.

U tom periodu u Zvezdi, Pešić je postigao 25 golova i pokazao da ume da se nosi sa očekivanjima.

"On je za mene profil igrača kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Uradiću sve što je u mojoj moći da se Šilja Pešić narednog leta vrati u Crvenu zvezdu."

Ipak, neće to biti lak posao za crveno-bele. Pešić ima ugovor sa Karagumrukom do leta 2023. godine, a u turskim medijima se već piše da su za njega zainteresovani i Fenerbahče i lider prvenstva Trabzon.

"Ovog leta nije bilo realno da se Pešić vrati. Imao je neke lične razloge zbog kojih nije mogao da prihvati našu ponudu. Ja sam to uvažio, ali ponavljam, uradiću sve da narednog leta dođe u Crvenu zvezdu", dodao je Zvezdan Terzić.

Pešić je proteklog leta bio prva alternativa za Zvezdu kada su propali pregovori sa Aleksandrom Prijovićem, međutim, crveno-beli ni sa njim nisu uspeli da se dogovore.

On je iz Zvezde otišao u leto 2018. u Al Itihad iz Saudijske Arabije, a nakon toga, igrao je za Seul iz Južne Koreje i izraelski Makabi Tel Aviv