Fudbal

IDEMO KOD SLAVLJENIKA NA VEČERU, A MI SMO NA MENIJU: Gostuju Crvenoj zvezdi i hoće da budu tvrd zalogaj

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Tim koji je u oktobru pobedio crveno-bele sada stiže na "Marakanu"

Izvor: MN Press

Radnik iz Surdulice šokirao je u oktobru Crvenu zvezdu kada je pobedio na svom terenu.

Ove nedelje, ekipa Dušana Đorđevića dolazi u Beograd na sutrašnji duel protiv crveno-belih, koji je trener Surduličana najavio na originalni način.

S obzirom na to da su crveno-beli pozvali u ponedeljak navijače da poslednji put gledaju Zvezdu na "Marakani" u 2021. i da ujedno proslave istorijski uspeh u Bragi, Đorđević je rekao da su Surduličani viđeni kao "plen" na toj "žurci".

"Pre svega čestitam Zvezdi na poslednjem uspehu koji je ostvarila, čestitke upravi, treneru i igračima. Zvezda u ponedeljak poziva svoje navijače da prisustvuju i utakmici i ujedno proslavi tog uspeha. Na nama je da baš na toj utakmici izgledamo najbolje moguće, da pružimo žestok otpor i da probamo da jednostavno sebe predstavimo na najbolji mogući način. I to slavlje domaćina meča izgledaće, figurativno rečeno: 'idemo kod slavljenika na večeru, a znamo da smo mi na meniju.....Pa probaćemo da budemo makar jedan nezgodan i tvrd zalogaj' - kaže uz osmeh strateg Radnika.

Đorđević, čiju ste životnu i profesionalnu priču čitali u zanimljivom intervjuu za MONDO, dodao je i da njegov tim odlazi u Beogradu sa ambicijom da se pre svega bori.

"Znamo da se čuda ne dešavaju svaki dan i da je ona pobeda na našem terenu u neku ruku proglašena za čudo, ali sport je takav, mora se ići sa verom i nadom da možeš nešto da uradiš. Tako se i spremamo za ovu utakmicu na taj način realni, ali ne bi ni bili sportisti kada se ne bi nadali da možemo nešto da uradimo i da izgledamo kao prava ozbiljna ekipa. Ko god da izađe na teren od ovih momaka sigurno je da će biti dodatno motivisan. Sportski je nadati se i prihvatiti da se radi nešto kvalitetno jeste jedan deo sporta, ali najaviti pobedu protiv Zvezde nije u mom opisu vaspitanja i sportskog duha", rekao je Đorđević.

Duel Zvezde i Radnika počeće u ponedeljak od 18 časova.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt