Novo izdanje

OPET PROMJENJENE GOOGLE MAPS: Novi vidžet i drugačiji Material You dizajn

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Osim novih funkcija mapa Google je sad opet promenio i njihov izgled - imamo slike.

Izvor: SMARTLife / Pexel/ Ingo Joseph

Kompanija Google u poslednje vrijeme nekoliko puta je promijenila funkcionalnost svojih mapa, dodajući nove opcije, ali i mijenjajući navigaciju koja sad primjenjuje rutu koja je prije svega ekološka, a onda i povoljnija po nas.

Sad je na redu drugi sloj promjena, koji se odnosi na vizuelnu komponentu mapa.

Google u svim svojim servisima i aplikacijama počinje da primjenjuje Material You dizajn, koji se polako pojavljuje i na Google Maps servisu i aplikaciji.

Promjene će biti vidljive prvo Android 12 korisnicima, kojih trenutna i nema mnogo, a Material You Dynamic Color je jedna od izmjena, koju možete da pogledate u našoj galeriji slika - u pitanju je Google Maps v11.3.0..

Najviše promjena svakako će donijeti Google Maps vidžet za Android početni ekran i to nove načine navigacije. Preko vidžeta će biti dodate prečice za početak navigacije i bez ulaska u samu aplikaciju i to direktnim kucanjem adrese u polje koje je sad dostupno u vidžetu.

Vidžet ima i polje za pretragu, koje pamti dosadašnje destinacije, ako ste tako omogućili u podešavanjima Google Maps, a moguće je dodati najviše osam brzih prečica za navigaciju koja se najčešće koristi.

Material You Dynamic Color je opcija koja omogućava Google Maps vidžetu da se prilagodi bojama pozadine ekrana vašeg telefona i nije je moguće mijenjati ručno. Osim Google Maps novi vidžet su dobile i YouTube Music, Google Keep i Google Drive aplikacije.

Nove opcije pojaviće se nakon ažuriranja aplikacije na pomenutu verziju, ali tek kad server odobri promjene, što za svakog korisnika može da bude u drugom periodu.

Tagovi