Vijesti

UZMITE TEKST SA FOTOGRAFIJE I RADITE ŠTA GOD HOĆETE S NJIM NA KOMPU: Microsoft uvodi novu gotivnu opciju

Aplikacija Phone Link (na računarima), odnosno Link to Windows (na telefonima), koja korisnicima omogućava da sinhronizuju pozive, poruke, obavještenja i slike, sada može da prepozna i izdvoji tekst iz fotografija telefona i prebaci ga na računar.

Izvor: Unsplash

Phone Link, softversko rješenje kompanije Microsoft koje omogućava sinhronizaciju i casting sa Android pametnih telefona na PC računare, uskoro dobija novu verziju koja će korisnicima omogućiti da izaberu i kopiraju tekst sa slika sinhronizovanih sa vašeg telefona.

Ta funkcija je trenutno dostupna samo u test u verzijama softvera, ali će uskoro moći da je koriste svi. 

Phone Link (na računarima), odnosno Link to Windows (na telefonima) korisnicima omogućava da sinhronizuju pozive, poruke, obavještenja i slike, kao i za prebacitvanje kompletnog sadržaja sa Android telefona na Windows računar. Ona, takođe, radi i na iOS uređajima, ali je ograničena samo na sinhronizovanje obavještenja, poruka i poziva preko Bluetooth-a.

Windows alat za izrezivanje (Snipping Tool) dobio je mogućnost ekstrakcije teksta prošle godine, u otprilike isto vreme kada je Phone Link dobio obavještenja o deljenju slika, tako da je bilo moguće izdvojiti tekst iz fotografija telefona pomoću alatke za isecanje.

Izvor: PrintScreen / The Verge

Ovo ažuriranje štedi jedan korak u radu i omogućava da to uradite u aplikaciji, a dostupno je u Phone Link 1.24051.91.0 verziji. Tokom testiranja, OCR (engl. optičko prepoznavanje karaktera) je radilo solidno, iako je napravilo više grešaka nego Samsung ili Apple ekstraktori teksta sa istom fotografijom stranice.

Ipak, za duže pasuse teksta verovatno je bolje da koristite stari, dobri Copy/Paste na više uređaja, ili da izdvajate teksta na telefonu i šaljete na, računar radi boljih i preciznijih rezultata.