Vijesti

NOVI DIGITALNI NOVČANIK ZA KRIPTOVALUTE: Robinhood aplikacija dobija pojačanje

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Pored toga što omogućava čuvanje kriptovaluta, novi Robinhood digitalni novčanik korisnicima pruža načine da ih sigurno sele izvan aplikacije, u druge spoljne novčanike.

Bitcoin
Izvor: Smart Life/ Pexels/ Crypto Crow

Robinhood aplikacija, koja je ranije bila poznata samo po trgovanju deonicama, a bez plaćanja taksi, ušla je 2018. godine i na tržište kriptovaluta.

Korisnici su još tada dobili priliku da trguju Bitcoin i Ethereum valutama, bez plaćanja nadoknada, te da prate kretanja vrednosti drugih kriptovaluta.

Kompanija je u septembru 2021. godine najavila da testira digitalni novčanik u okviru aplikacije, a još je tom prilikom istaknuto da će na početku biti dostupan malom broju testera.

Oni koji su se na vreme prijavili, sada mogu da učestvuju u testiranju novčanika, budući da je hiljadu korisnika dobilo pristup beta verziji.

U saopštenju stoji da bi do marta taj broj trebalo da dostigne 10 hiljada, da bi se novčanik kasnije otvorio i ostalima. Pored toga što omogućava čuvanje kriptovaluta, novi Robinhood digitalni novčanik korisnicima pruža načine da ih sigurno sele izvan aplikacije, u druge spoljne novčanike.

Tokom testiranja će dnevne transakcije biti ograničene na 2.999 dolara, a svaki korisnik će tokom jednog dana moći da napravi do 10 transakcija. Novčanik obuhvata Bitcoin, Ethereum i Dogecoin, što je još jedan dokaz da Doge sve više ulazi u mejnstrim.

Robinhood Crypto Wallet Preview
Izvor: Smart Life/ @Kriss Krypto

Robinhood ističe da se i dalje radi na „poliranju“ novčanika, te da sa njim stiže mogućnost za skeniranje QR kodova, poboljšani interfejs za prikazivanje istorije transakcija, te drugo. Novčanik bi do svih zainteresovanih korisnika trebalo da stigne tokom 2022. godine.

Tagovi