1. dana 2022.

APPLE PRESKOČIO VRIJEDNOST OD 3 BILIONA DOLARA: Za trenutak je to bila prva takva američka kompanija!

Autor Mia Stanković Izvor mondo.rs

Apple je prva američka kompanija koja je premašila vrijednost od 3.000 milijardi dolara!

Izvor: SmartLife / Apple

Kompanija Apple je postala prva američka kompanija koja je na berzi dostigla vrijednost od 3.000 milijardi dolara (3 biliona dolara) i to se desilo čak simbolično - prvog dana trgovanja 2022. godine.

U tom trenutku pojedinačna akcija kompanije dostigla je 182,88 dolara, što je vrijednost čitave kompanije podiglo na više od 3.000 milijardi dolara.

Kasnije je cijena akcije opala za 2,5 odsto, na 182,01 dolar, pa je tržišni kapital Apple kompanije završio berzanski dan na 2.999 milijardi dolara.

Najvrijednija svjetska kompanija očekuje da će potrošači u ovoj godini nastaviti da kupuju iPhone 13 i ranije modele (posebno iPhone 11 i iPhone 12), računare MacBook različitih kategorija, ali i da svakodnevno sve više koriste servise poput Apple TV i Apple Music.

Kompanija Apple je dostigla granicu od dva biliona dolara zajedno s konkurentskom kompanijom Microsoft, koja u ovom trenutku vrijedi oko 2,5 biliona dolara i za sada nema indicija da bi značajan skok mogao da je približi Apple kompaniji.

Prema poslednjim istraživanjima JP Morgan analitičara oko 1,4 milijarde Android korisnika moglo bi da pređe na iPhone sa Android telefona i to sve zahvaljujući samo jednom modelu, koji će biti predstavljen u martu - iPhone SE (2022) 5G.

Alphabet, Amazon i Tesla su već prešli granicu od 1.000 milijardi tj. bilion dolara, a saudijski Oil Co. vrijedi oko 1.009 milijardi dolara u ovom trenutku.

Tagovi