FOTO, VIDEO

SAHRANJENA MARINA TUCAKOVIĆ: Jecaji na groblju, estrada rekla zbogom najsjajnijoj zvijezdi - Karleuša i Ceca u suzama

Autor Aleksandra Milić Izvor mondo.rs

ZBOGOM, MARINA!

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Marina Tucaković, koja je preminula 19. septembra u 68. godini nakon višegodišnje borbe protiv opake bolesti, sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

Posljednja Marinina želja bila je da bude sahranjena pored sina Miloša, koji je iznenada preminuo 2008. godine, a ne u Aleji zaslužnih građana. Sin Milan Laća Radulović i suprug Aleksandar Radulović Futa ispratili su voljenu majku i suprugu na vječni počinak.

Među prvima su na groblje stigli Marinin sin i suprug i kuma Marijana Petrović koja joj je bila velika podrška tokom posljednjih godina, a kasnije i brojne kolege. Oliver Mandić se pojavio među prvima, a nakon njega i Jelena Karleuša.

Došla je u crnom, a suze je krila tamnim naočarima. Iza nje je obezbjeđenje nosilo veliki vijenac.

Nedugo nakon pjevača kojima je Marina Tucaković napisala neke od najvećih hitova, na Novom groblju se pojavila i Svetlana Ceca Ražnatović, kao i Željko Joksimović, Saša Matić i mnogi drugi.

Takođe je došla sva u crnom, s maskom i naočarima, vidno uplakana, a obezbjeđenje je nosilo veliki vijenac od bijelih ruža.

Zdravko Čolić, kojem je Marina napisala više od 30 pjesama, nije bio na sahrani, ali je poslao vijenac sa ružama s porukom: "Posljednji pozdrav dragoj Marini".

Opelo je počeo u 12 časova, nakon čega je tužna povorka napustila kapelu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Marina je danas ispraćena na vječni počinak, a estrada je ostala bez najboljeg tekstopisca na ovim prostorima i u regionu.

Kako je porodica obavijestila javnost ranije, komemoracija Marini Tucaković biće održana nakon 40 dana, za širu javnost.

Marinin sin Laća oglasio se nekoliko sati prije sahrane na Tviteru.

"Došao je i taj dan, nakon 10 dana iščekivanja, kada ću sa ocem i najbližima ispratiti moju majku do onog mjesta u koje se svi kad-tad selimo. Hvala svima na podršci, molitvama, brizi, trudu da i meni i tati olakšaju ovu mučnu i neizbježnu stvarnost. Poželite mi sreću da preguram ovaj dan stoički. Hvala! Nestajem iz javnosti dok ne prođe žalost. To bi i Ona uradila", napisao je. 

Marina Tucaković preminula je 19. septembra u KBC Dragiša Mišović u Beogradu, pet dana nakon što joj je naglo pozlilo. Bilo je ustanovljeno da je i zaražena korona virusom, zbog čega je bila priključena na respirator. 

Rođena je 4. novembra 1953. godine u Beogradu i bila je bivši jugoslovenski i sadašnji najpoznatiji srpski tekstopisac. U rodnom gradu je završila Ekonomski fakultet. Sa devetnaest godina počela je da se bavi pisanjem tekstova za pjesme, uglavnom pop, kasnije i turbo-folk žanra, tako osmišljavajući tekstove pjesama koje su danas balkanski i svjetski hitovi.