Zvijezde i tračevi

"Ostavila mi je u amanet da budem jaka": Sedam godina od smrti Done Ares, majka otkrila sve o njenim poslednjim danima

Autor Dragana Tomašević

Majka pevačice koja je izgubila najtežu bitku, otkrila kako su izgledali njeni poslednji dani

Izvor: YouTube/Emisija Premijera/printscreen

Pre sedam godina, 2. oktobra u popodnevnim satima regionom je odjeknula vest da je posle duge i teške bitke preminula Azra Kolaković, poznatija kao Dona Ares.

Pevačica je osim po svojoj muzici, bila poznata i kao borac protiv opake bolesti. Nije je krila od obožavatelja i sve vreme je bila aktivna na mrežama. Prestala je da se oglašava tek nekoliko dana pred smrt, kad je već bila u komi.

Od tada o Doni su pričali njeni prijatelji i kolege, a sada se za Kurir oglasila i njena majka Ajka Kolaković.

Izvor: Youtube/NOVA BH televizija

"Ovo su dani kad se vraćaju sećanja i kad postaješ uvek svestan nekih stvari, kad si "normalan", a sve u tebi vrišti. Dani tišine u duši, kad si svoj a nisi svoj. Mislim da svi roditelji koji su ovo doživeli žive kao dvostruke ličnosti, u delu sebe čuvaš tu bol, a drugi deo normalno funkcioniše zbog naših najmilijih. A i Dona mi je ostavila u amanet da moram da budem jaka kao što je ona bila u svojoj borbi. Ona je oko godinu i po dana svoje bolesti provela u Danskoj i posle trećeg recidiva i lečenja vratila se sama kući. Zajedno smo provele njenih šest poslednjih meseci, dan i noć, i neke stvari su isplivale koje se nisu smele desiti. Rekla mi je "mama, napisaću novu knjigu, a knjiga "Soba za nikoga" je laž po pitanju nekih ličnosti", rekla je ona i otkrila kako je se seća.

"Pred drugima sam jaka žena, a svoju tugu čuvam za sebe i imam dane za plakanje, iako deo mene uvek plače i tako će biti dok živim. Nastojim da se sećam lepih stvari i nje. Kad uđe negde u prostor puna je kuća, njen osmeh, ljubav prema drugima, njena ljubav prema muzici. Mada se menjaju emocije, nekad neku nagradu pogledam ili njene stvari, pa mi je sve previše bolno! Ali nastojim da vidim nju srećnu makar u mojim mislima sa najlepšim osmehom za sve ljude sveta!".

Izvor: Instagram/donnaares

Ajka Kolaković je otkrila i kako se Dona odlučila da svoju borbu podeli sa svima: "Moja ćerka je bila punoletna osoba i poštovala sam njen izbor. Kad se to desilo rekla je 'a zašto svi šapuću kad se spomene bolest, ja ne želim da bude tako. Želim, iako sam bolesna, da pomognem i sebi i drugima da se bore, da rade na sebi makar im rekli da imaju jedan dan života i da bolest nije izbor i da se može svima desiti'. Nema nedodirljivih i idemo u borbu protiv ovog zla, svojim radom, ponašanjem".

O kolegama sa scene, Donina majka izdvaja Halida Bešlića.

Mnoge poznate ličnosti se sećaju, prijatelji, fanovi koji šalju slike, video snimke dečice koja i dalje pevaju njene pesme i slično. Od poznatih bih naročito spomenula Halida Bešlića pošto su imali velik hit "Sviraj nešto narodno" i fanovi mi šalju svaki put kad on peva tu pesmu na koncertima i na taj način izrazi sećanje i respekt prema njoj. A trebalo je da budu neki koncerti sa njenim pesmama, ali zbog ove situacije čekaju se neka bolja vremena".

Majka pevačice se prisetila i njenih poslednjih dana. "Zadnjih šest meseci bila je uglavnom u kući i ispričane su sve priče, a meni je drago da je otvorila dušu i otišla čista srca i duše i shvatila ko joj je najveći prijatelj. Poručujem svoj deci: Najveći prijatelji su vam roditelji, a naročito majka, makar i mislili nekada da nisu u pravu". Za kraj je rekla i po čemu bi voleli svi da je pamte.

Izvor: Instagram/donnaares

"Muzika i samo muzika! Živela je za nju. Njena srčanost i borba za druge, iako i sama bolesna, njen razorni osmeh... Imala je ljubavi za celi svet, a ona je jednostavno bila unikat i jedinstvena pojava, bar kao žena umetnik. Bila je pevač, autor svojih pesama i pisala je za druge! Jos hiljadu nekih talenata imala je ,sve što takne pozlatila bi".

Tagovi