Zvijezde i tračevi

Vraća se bez Megan: Hari sve češće odlazi u posjetu bolesnom ocu, a zbog jedne stvari strahuje za bezbjednost

Autor Marina Cvetković

Uprkos tome što je prethodnog puta bio previše zauzet da vidi mlađeg sina, kralj Čarls je sada pružio ruku pomirenja.

Izvor: Profimedia

Princ Hari će se za nekoliko dana vratiti u Veliku Britaniju, po drugi put za mjesec dana. Vojvoda od Saseksa trebalo bi da prisustvuje ceremoniji dodele WellChild nagrada u London 30. septembra.

Nova posjeta domovini dolazi par nedelja nakon što je Hari tajno prisustvovao sahrani svog ujaka. Tom prilikom, proveo je nekoliko sati u crkvi tokom memorijalne službe, kojoj je prisustvovao i princ Vilijam, ali braća nisu razgovarala niti imala interakciju, prenosi The Sun.

Izvor: Profimedia

Hari je bio u Engleskoj i u maju, tokom trajanja Invictus igara, ali se tada nije vidio sa ocem, koji se bori sa tumorom, jer je kako se navodilo u stranim medijima, kralj bio prezauzet da ga vidi.

Braća ne razgovaraju 2 godine

Iako mu je kraljevska porodica prije samo par dana zvaničnom objavom na instagramu čestitala 40. rođendan, odnosi između Harija i ostatka porodice i dalje su veoma zategnuti. On i Vilijam (42) nisu razgovarali već dvije godine, nakon uvreda i otkrića koje je iznio u memoarima "Rezervni" i Netliksovoj seriji "Hari i Megan". 

Pola sata sa ocem

Nakon što je Čarls u februaru obavijestio javnost o svojoj dijagnozi tumora, Hari je prvim avionom iz Kalifornije došao u London da vidi oca. Posjeta je trajala samo pola sata, a on je tom prilikom odsjeo u hotelu.

U julu je izjavio, da je previše opasno da dođe u posjetu sa suprugom Megan Markl. U izjavi za ITV je rekao: "Još uvijek je opasno, i sve što je potrebno je da neko ko reaguje na ono što se piše i čita, i uzme - bilo da je u pitanju nož ili kisjelina... a zbog toga sam iskreno zabrinut".

Izvor: Profimedia

"To je jedan od razloga zašto ne dovodim ženu u ovu zemlju", objasnio je Hari.

A da li će ovom prilikom imati par minuta sa ocem, ostaje da se pitamo.

Pogledajte još Harijevih fotografija: