Zvijezde i tračevi

Ceci je pred vjenčanje Arkanova majka rekla samo jedno: Doživjela je jezivu sudbinu, a svadbeni poklon je dala snaji

Autor Jelena Sitarica

Nažalost, svekrvine riječi se nisu ostvarile...

Ceca i Arkan, venčanje
Izvor: YouTube/Svetlana Ceca Raznatovic

Mnogi ne znaju da je Ceca na vjenčanju sa Arkanom dobila poklon koji se prenosio s koljena na koljeno. Kada je par sklopio brak u Crkvi svetog Arhangela Gavrila, Željkova majka Slavka Josifovski darivala je snaju zlatnim dukatom.

"Darujem te ovim zlatnim dukatom, koji je iz 1700. godine. Od moje prababe, a vaše čukunbabe. Da brak bude srećan i dugovječan", rekla je svekrva tom prilikom, ali se nažalost, nisu ostvarile. 

Izvor: YouTube/Svetlana Ceca Raznatovic

Samo pet godina kasnije, 15. januara 2000. godine, Željko Ražnatović Arkan je ubijen u hotelu Interkontinental u Beogradu

Ipak, Ceca je ispoštovala porodičnu tradiciju, i ono što joj je u "amanet" ostavila svekrva proslijedila je Bogdani kada se udala za njenog sina Veljka.

Podsjetimo, Željko Ražnatović i Ceca su ispoštovali sve običaje, a Arkan je po mladu došao u crnogorskoj narodnoj nošnju, dok je Ceca bila u srpskoj. Tek kad je oborio jabuku, svatovi su mogli da uđu.

Izvor: Printscreen/Youtube/AP Archive

Ceca je sve goste koji su došli po nju, kuma, mladoženju, djevere, barjaktare celivala u ruku. Arkan i Ceca nisu zaboravili da odrade sve običaje, pa je tako i djever kupio nevjesti zlatne cipele i stavio joj dukat u nju. U Šumadiji je važno obuti mladu. Cipele je obično kupovao djever. Mlada je dobijala svoje cipele tek kad stignu mladoženjini svatovi, a obuvala ih je kad ih djever ili mladoženja dobro "okite".

Pogledajte neke kadrove sa vjenčanja: