Zvijezde i tračevi

Dvije slike koje svijet gleda i plače: 27 godina nakon što je sahranjena, otkriveno kako bi Dajana izgledala da je živa

Autor Jelena Sitarica

Niko nije ostao imun na fotografije koje kruže mrežama.

Izvor: Zak Hussein / INSTAR Images / Profimedia

Prije tačno 27 godina, sahranjena je Dajana, jedna od najvoljenijih princeza svih vremena. Svijet nikada nije prebolio gubitak žene koja je svojim postupcima pokazala kako bi članice kraljevskih porodica zapravo trebalo da se ponašaju. 

Prema mišljenju mnogih, iako se razvela od Čarlsa, ona je bila jedina koja je dostojna da bude kraljica upravo zbog topline, ponašanja, rušenja tabua i pomjeranja granica po čemu je bila prepoznatljiva. Nažalost, zvanična titula kraljice pripala je Kamili, ali je Dajana zauvijek ostala - kraljica srca.

Nema sumnje da bi, da je omiljena princeza živa, mnogo toga bilo drugačije u kraljevskoj porodici, a pogotovo kada je riječ o njenim, danas zaraćenim sinovima Vilijamu i Hariju. Mnogi su mišljenja da omiljena princeza nikad ne bi dozvolila da njena djeca budu na "suprotnim stranama medalje", te da između njih nastane jaz.

Nažalost, sudbina je imala druge planove, a tog kobnog 31. avgusta 1997. godine Dajana, njen partner Dodi Fajed i vozač Henri Pol, poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Omiljena princeza sahranjena je kasnije, 6. septembra.

No, sada kada je iza nas još jedna godišnjica smrti, mrežama kruži viralna fotografija koja je u isti mah razniježila, ali i rasplakala mnoge. 

Naime, portal ruskog izdanja magazina "Hello" objavio je nedavno fotografiju dobijenu uz pomoć vještačke inteligencije na kojoj je Dajana sa 62. u svečanoj, svedenoj toaleti, po kakvim je i inače bila poznata. Sa kojom borom više, elegantna i dostojanstvena, ovo je zaista bio možda i najvjerniji prikaz omiljene princeze.

Malo potom X-om je kružila druga fotomanipulacija na kojoj lejdi Di nije toliko "uglađena" i dotjerana, ali je i dalje neodoljiva.

Obije objave u isti mah su i razniježile i rastužile ljude koji ne prestaju da komentarišu "kraljicu srca" uz žal što se sve završilo na tako tragičan način. Ipak, uspomene na Dajanu žive u srcima svih onih koji je vole, a još njenih fotografija iz mladosti pogledajte u galeriji u nastavku:

Bonus video: