Zvijezde i tračevi

Posvetio mu ove jake reči: Oglasio se Aca Lukas nakon smrti Bore Čorbe, folker neutešan i slomljen

Autor Marina Cvetković

Frontmen grupe "Riblja čorba" poslednjih dana ležao je u Kliničkom centru u Ljubljani, intubiran, a bitku je nakon 15 dana borbe, nažalost, izgubio.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, oglasio se povodom vesti da je preminuo legendarni roker Bora Đorđević (72), nakon teške borbe sa opakom bolešću.

Skrhan bolom, putem svog Instagram naloga ovim povodom Lukas je istakao: "Brate, počivaj u miru."

Izvor: Instagram/aleksandar_vuksanovic_official

Biće mu ispunjena poslednja želja 

Rok legenda Bora Đorđević biće sahranjen u rodnom gradu, potvrdio je gradonačelnik Čačka. U oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji.

"Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevazidjeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen", izjavio je Milun Todorović.

Podsetimo, Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. Njegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU. Grupu Riblja čorba 1978. godine. Za više od 45 godine karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja. Poslednje album "Da tebe nije" izdao je Siti rekords. Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

Pogledajte fotografije nekih od Borinih najvećih ljubavi: