Zvijezde i tračevi

Pitao konobaricu da se uda za njega: Zlatan svaki dan sjedjeo u kafiću zbog nje, čim je rekla "da", on raskinuo

Autor Dragana Tomašević

Fudbaler Zlatan Ibrahimović je prije Helene volio jednu Miu

Izvor: Mimmo Carriero / ipa-agency.net / PA Images / Profimedia

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović je ranije ove godine dao intervju Pirsu Morganu, britanskom voditelju i kolumnisti koji se ne libi da malo-malo negativno komentariše Novaka Đokovića.

Zlatan je u emisiji otkrio detalje iz privatnog života - otkrio je zašto u svom domu nema nijednu fotografiju porodice, objasnio zašto nikada neće oženiti svoju partnerku Helenu Seger, ali i priznao da je prije nje bio vjeren konobaricom.

Zlatan je dvije godine bio u vezi sa Mijom Olhage koju je upoznao tokom priprema na Kipru dok je bio igrač Malmea koja je tada bila konobarica, a ova, bivša vjerenica, nije pomenuta u njegovoj biografiji.

"Rekao mi je i stvari koje ne mogu da citiram iz poštovanja prema njoj", rekao je Magnus Gerten jedan od autora i dodao da je njihova priča pokazala koliko ljubav može da boli kad propadne. "Sve je to gledala iz blizine. I nije tako zabavno, a takođe mislim da nijedna djevojka fudbalera u Švedskoj nije doživjela tako nešto", dodao je Gerten.

Prije više od 20 godina Mia je govorila o Ibrahimoviću i o tome kako su se upoznali.

"Bio je vrlo stidljiv i cio dan je sjedjeo u kafiću kako bi mi pravio društvu. Nisam ni znala ko je on nego mi se svidio kao osoba"', otkrila je bivša vjerenica Zlatana Ibrahimovića svojevremeno.

Mia i Zlatan vjerili su se 2001. godine u Goteburgu, a zatim su živjeli zajedno nakon njegovog transfera u Ajaks. Međutim, uskoro su se rastali.

Zlatan je samo jednom govorio o Miji, a rekao je da je bila plavuša koja je studirala veb-dizajn, kao i da je plakala kad je otišao.

"Zaprosio sam je i rekla je da. Bilo mi je super, adrenalinski osjećaj, ali nisam shvatio šta to znači, odnosno da se u roku od godinu dana treba vjenčati. Onda sam rekao da ne želim da se oženim, ali svidjelo mi se da zaprosim nekoga", otkrio je Zlatan Pirsu Morganu, ali i dodao:

"Kad mi je rečeno da treba da se oženim kroz godinu dana, sjutradan smo raskinuli".

Mia danas živi daleko od očiju javnosti s partnerom i dvoje djece u gradu Onsala u Švedskoj.

Ovako izgleda Zlatanova supruga Helen, s kojom ima dva odrasla sina: