Zvijezde i tračevi

Pokazala noge u crvenom miniću, a onda dekolte i smaragde: Emina Jahović na vjenčanju šamana i norveške princeze

Autor Dragana Tomašević

Emina Jahović objavila slike sa "vjenčanja vijeka"

Izvor: Instagram / yaemina/iam_marthalouise

Norveška princeza Marta Luiz se udala za dugogodišnjeg vjerenika, šamana iz Kalifornije Dureka Vereta, koji je svojevremeno sarađivao sa Eminom Jahović.

Vjenčanje je održano u gradu Giranger, uz prisustvo članova kraljevskih porodica Norveške i Švedske, a među brojnim poznatim zvanicama bila je i pjevačica, koja je podijelila slike sa, kako ga je nazvala, "vjenčanja vijeka".

Na prvim slikama koje su osvanule na njenom Instagram nalogu vidimo da je Emina nosila crvenu, mini haljinu i bisere, a da je na ceremoniji ponijela zelenu, dekoltiranu haljinu i ogrlicu sa smaragdima.

Princeza i Durek objavili su vjeridbu 2022. godine. Princeza je prethodno bila udata za pokojnog pisca i umjetnika Arija Bena, s kojim ima tri ćerke. Razveli su se 2017. godine, a Ben je preminuo na Božić dvije godine kasnije.

Princezu Martu godinama su smatrali odgovornom za smrt bivšeg supruga koji je, nakon što ga je napustila, odlučio da oduzme sebi život na Božić. Iza sebe je ostavio tri ćerke Mod Anđeliku, Leu Isadoru i Emu Talulu, a nakon tragedije porodici je trebalo dosta vremena da nastave dalje.

Marta i Ari vjerili su se 2001. godine, a vjenčali u čuvenoj katedrali Nidaros u Trondhajmu sljedeće godine. Djelovali su kao par koji se abnormalno voli, te je sve iznenadila informacija da se razvode.

Međutim, samo dvije godine nakon razvoda otkriveno je da je princeza u vezi sa čuvenim šamanom Duretkom Veretom kog obožavaju brojne zvijezde poput Gvinet Paltrou. Iako u tom trenutku nije bilo poznato koliko dugo traje njihova veza, sam princ Ari u jednom intervjuu je dao odgovor na to pitanje. On je godinu dana prije nego što je digao ruku na sebe otkrio da se u braku osjećao "kao klovn".

Ovako izgledaju šaman i princeza: