Zvijezde i tračevi

Ko će naslijediti Alena Delona? Djeca se sudila i dok je bio živ, milionsko bogatstvo je u igri

Autor Katarina Bojović

Alen Delon iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u umjetničkoj industriji, zahvaljujući kojoj je ostvario pravo bogatstvo.

Izvor: Profimedia

U svim medijima je kao bomba odjeknula vijest o smrti proslavljenog glumca Alena Delona.

Tužne vijesti potvrdilo je njegovo troje djece, navodeći da je umro okružen njima, a uprkos zajedništvu u poslednjim trenucima, dva brata i sestra mjesecima su vodili pravi rat oko nasledstva, iako je Delon još uvijek bio u životu. Filmska zvijezda već niz godina nije bila dobrog zdravstvenog stanja. U julu 2019. godine doživio je teški moždani udar, nakon čega je rijetko izlazio iz kuće. Posednjih godina borio se sa karcinomom, a brigu o njemu preuzeo je njegov sin.

Inače, Delonova djeca su se poslednjih mjeseci njegovog života intezivno svađala i oko toga gdje bi on trebalo da živi. Alen-Fabijen Delon (29), najmlađi sin Alena Delona, podnio je 22. decembra prošle godine tužbu protiv svoje sestre Anuške (33), optužujući je da je iskorišćavala slabo zdravlje njihovog oca.

Potom je porodična svađa eskalirala sredinom januara, kada je Antoni Delon (59), najstariji sin glumca, uz podršku već pomenutog Alena-Fabijena zatražio zvanično ispitivanje Alenovog zdravstvenog stanja.

"Moja sestra nikada nije obavijestila mog brata i mene da je moj otac između 2019. i 2022. tokom posjeta klinici u Švajcarskoj radio kognitivne testove i pao na jednom od pet. Rezultati su pokazali kognitivnu degradaciju koja mog oca stavlja u položaj psihološke slabosti, a time i ranjivosti", rekao je.

Inače, Delon je s pjevačicom Niko dobio sina Kristijana, ali nije želio da prizna očinstvo. Pjevačici su u odgoju pomogli Delonovi roditelji, dok je Kristijan preminuo prošle godine.

Ipak, još uvijek nije poznato kako je Delon rasporedio svoje milionsko bogatstvo.

Pogledajte Alena sa djecom: