ISHRANA

"Umorite se od viršli": Mask trošio 30 eura mjesečno na hranu, Trampu otkrio šta je jeo dok nije postao milijarder

Autor Tamara Veličković

Najbogatiji čovek planeta Ilon Mask obavio je intervju sa Donaldom Trampom, predsedničkim kandidatom za američke izbore, koji će se održati početkom novembra, a u samom razgovoru otkrio dosad nepoznate detalje o svom životu

Izvor: YouTube/CNN/TED/Screenshot

Pitaju se mnogi šta je Tramp time mislio i da li je došlo do greške ili nespretnog odabira reči iako je on nakon komentara dodao o naslovnici: "To je crtež". Mnogo intrigantnih detalja doneo je taj intervju, a više nego intrigantan život živi direktor Tesle.

Mnogo intrigantnih detalja doneo je taj intervju, a više nego intrigantan život živi direktor Tesle.

Ilon Mask sada ima 222. 6 milijardi dolara. A tokom studentskih dana, kada je imao 17 godina, trošio 30 dolara mesečno. Pohašao je tada Univerzitet Queen u Kingstonu u Onatriju, pa se upustio u eksperiment da za hranu dnevno izdvaja jedan dolar.

“Moj prag postojanja bio je prilično nizak,” rekao je 2015. u podcastu StarTalk i dodao:. "Pa sam zaključio da bih mogao da budem nekom prljavom stanu sa svojim kompjuterom, da budem dobro i da ne gladujem".

Izvršni direktor SpaceX i Tesle rekao je da je malih nogu bio usmeren na stvari koje će uticati na budućnost čovečanstva, poput električnih automobila, solarne energije i održive potrošnje. Nedugo nakon što se preselio u Kanadu iz Južne Afrike, pokušao je da eksperimentiše kako bi otkrio da li zaista može da se živi sa toliko malo novca za hran, piše cnbc.com

Uspeo je da se pridržava eksperimenta. "Nekako jednostavno kupujete hranu na veliko u supermarketu", rekao je i priznao da se "stvarno umorite od viršli i pomorandži posle nekog vremena". Testenina i zelena paprika takođe su bile njegove glavne namirnice.

Pogledajte u galeriji kako izgleda majka Ilona Maska:

Naravno, to je bilo pre nekoliko decenija, a Mask upozorava da drugi to ne pokušavaju. "Ne bih nikoga podsticao da živi sa dolarom dnevno", kaže za Business Insider i dodaje: “To ne bi bilo super zabavno. Takođe, to sam uradio još 1990. Tako da je tada dolar išao mnogo dalje. Danas bi to bilo znatno teže uraditi".