Zvijezde i tračevi

Ovaj frajer je rođeni brat Nikole Jokića: U Americi je strah i trepet, obožava tetovaže i MMA borbe

Autor Marina Cvetković

Košarkaši Srbije danas su stigli u Beograd letom iz Pariza, a fanovi i porodice su ih dočekali na aerodromu.

Pogledajte tu silu.
Izvor: Youtube/Sparta Sports and entertaiment

Iako je Nikola Jokić poznat svuda u svijetu, njegovog brata, Nemanju Jokića, ljudi nemaju prilike često da vide. Braća Nikole Jokića često su tema u domaćim i američkim medijima, a najviše pažnje privlači Nemanja. On posebno je popularan među djevojkama, koje često na društvenim mrežama pišu da je to što je on na tribinama, jedan od razloga zašto prate utakmice s posebnom pažnjom.

Nemanja Jokić rođen je 26. avgusta 1984. godine i stariji je od Nikole 11 godina. Zaljubljenik je u basket kao i njegov brat Nikola Jokić, igrao je za tri sezone za koledž ekipu Detroit Mersi, pa prešao na MMA borbe, tri uvodne pobjede obezbijedile su njegov uspješan početak bavljenja ovim sportom.

"Pravio sam greške. Kada sam bio mlad, košarka mi nije bila prioritet broj jedan. Izlasci, žurke, opijanje, djevojke, to su mi bile glavne preokupacije. Sam sam donosio odluke tipa 'neću ili hoću da treniram'. I dalje mi je bila potrebna podrška porodice. To mi je nedostajalo tamo", rekao je jednom prilikom Nemanja Jokić koji je i veliki zaljubljenik u tetovaže, o čemu govore brojni crteži na njegovom tijelu, što oni vidljivi što pretpostavljavamo brojne tetovaže ispod odjeće.

Prije nekoliko godina pisalo se da se Nemanja oženio Afroamerikankom, po imenu Šenon, o kojoj američki mediji ne znaju mnogo, a koja se pojavljivala na nekoliko slika sa Nemanjom, ali i sa Nikolom. Kasnije se, međutim, nije pisalo mnogo o njoj, pa nije poznato kada je došlo do kraha ljubavi, a nedavno se Nemanja u Somboru pojavio u društvu svoje nove i javnosti nepoznate partnerke.

Nemanja je poznat je javnosti i po tome što je žustro branio brata zajedno sa trećim bratom Jokića, Strahinjom, tokom njegovih određenih razmirica na terenu. Sukob košarkaškog asa sa Markifom Morisom iz Majamija bio je jedan od takvih događaja.

Pogledajte kako se srpski košarkaši opuštaju nakon osvajanja bronze na OI: