Zvijezde i tračevi

ON JE PRAVI ŠAMPION OLIMPIJSKIH IGARA: Kako je Snup Dog zaradio nevjerovatnih 500.000 dnevno za najbizarniju stvar

Autor Marina Cvetković

Reper će za dan Olimpijade zaraditi vrtoglavu sumu, a evo kako je sve počelo!

Izvor: Laurent Vu / Sipa Press / Profimedia

Reper Snup Dog postao je maskota Olimpijskih igara u Parizu 2024, a za to postoji dobar razlog. Legendarni reper je dao nekoliko urnebesnih komentara tokom ovogodišnje sportske smotre, ali i pažljivo odabranim stajlinzima privukao veliku pažnju javnosti.

Sve je počelo nakon što je 52-godišnjak postigao uspjeh u satiričnoj emisiji zajedno sa Kevinom Hartom tokom prošlih igara u Tokiju, što je dovelo do značajnog povećanja gledanosti.

Od "Gin and Juice-a" do čirlidersice za par miliona

Reper poznat i kao "Gin and Juice", a čije je pravo ime Kelvin Kordozar Brodus, bio je talisman sreće za tim USA tokom igara i viđen je kako motiviše zvijezde, uključujući gimnastičarku senzaciju Simon Bajls, prije nego što je pošla po zlato.

Henri L. Mekamara, venture kapitalista iz Njujorka, nedavno je objavio na X-u i otkrio koliko je reper plaćen: "Sjedjeo sam pored NBC izvršnog direktora na večeri, rekao je da Snup dobija 500.000 dolara dnevno plus troškove da bude ovdje i promoviše Olimpijadu. Od 'Gin and Juice-a' do nekoliko miliona da bude slavna ličnost na Olimpijadi - kakav svijet."

Prema Meknamari, reper će navodno zaraditi ogromnih 8 miliona dolara za čitavih 16 dana trajanja Olimpijade u Parizu 2024. Jedan od njegovih komentara iz Luvra zvučao je: "Upravo sam saznao da sam brat blizanac sa Mona Lizom - Toni Liza".

U sjedlu sa Martom Stjuart

Snup je osvanuo na svim naslovnim stranama kada se zajedno sa kontroverznom Martom Stjuart pojavio odjeven u jahačko odijelo sa sve kacigom, kako bi gledao "konje koji plešu", uprkos strahu koji ima od ovih životinja.

Tom prilikom našalio se: "Zainteresovan sam da vidim konje koji plešu, a želim da im dam malo šargarepe i jabuka. Postarajte se da su nahranjeni prije nego što urade svoju stvar!"

Stjuartova, koja je neko vrijeme provela u zatvoru zbog optužbi da je pronevjerila porez, objasnila je za Guardian njihove stajlinge: "Snup me je pozvao i rekao da zna da volim konje, a on ih se malo plašio."

"I dalje ih se plašim", dodao je reper. "U redu onda ćemo raditi dresuru", zaključila je Marta.

U saopštenju za štampu uoči Igara, predsjednica NBC-a Moli Solomon istakla je ulogu repera, rekavši: "Snup je već olimpijski zlatni medalista komentator, generišući tako desetine miliona pregleda sa svojim komentarima o najzanimljivijim trenucima na Peacock-u tokom takmičenja u dresuri na Olimpijadi u Tokiju."