Zvijezde i tračevi

"NE MOŽEŠ TAKO SA MOJOM ŽENOM, ČOBANE": Reper Sajfer pušten iz pritvora, otkrio šta je rekao policajcu

Autor Dragana Tomašević

Bosanskohercegovački reper Adnan Nikšić, poznatiji kao Sajfer nedavno je priveden i zadržan u policiji nekoliko sati.

Izvor: Instagram printscreen / sajferofficial

Bosanskohercegovački reper Sajfer, uhapšen je i zadržan u policiji 31. jula  zbog čega je otkazan njegov nastup u jednom noćnom klubu. Iz kluba su objavili su da je reper uhapšen i zadržan u policiji zbog "privatnih problema".

Sajfer je za domaće medije otkrio detalje hapšenja, kao i da li generalno ima problema sa organima reda.

"Jednostavno obična rutinska kontrola i bilo je nešto u vezi mog auta. Prijatelj, di džej i ja, nema niko od nas srpsko državljanstvo, a auto mi je sa srpskim tablama i vodi se na suprugu. I bilo je nešto oko auta, punomoć. I ona je otvorila prozor i rekla 'Na mene je automobil, nema nikakvih problema, sve u redu'. On u smislu 'Nisam tebe ništa pitao', ja mu kažem 'Ne možeš tako čobane jedan da pričaš sa mojom ženom'...riječ na riječ. 'Hoćeš da te privedemo?'. 'Hoću, privedi me, šta mi možeš, ništa?'. I onda su me priveli i bio sam tamo par sati, negdje oko 4, 5 ujutru. Uručili mi tu kaznu, pustili me i to je to", rekao je reper i nastavio:

Izvor: Instagram/sajferofficial

"Nisam imao problema sa policijom do sad. Prije neki dan sam bio na utakmici u Sarajevu. Svi policajci su se lijepo pozdravili i ja s njima. Stvarno nema potrebe da imam ikakav problem. Gotive me, slikaju se. Ja sam javna ličnost. Nisam to što sam bio u prošlosti. Uopšte se ne vraćam na to. Ljudi rade svoj posao. Svako ko je normalan, radi svoj posao. Ja ga poštujem i uzvraćam istom mjerom. Ko je čoban, kao konkretno ovaj, uvijek ću mu odgovoriti , zauvijek ću braniti ženu. Ne može njoj niko ništa da kaže. Bez razloga ikakvog da vrijeđa, a ja da ćutim i sjedim pored. Da je ne znam ko u pitanju. Nek me vodi na Goli otok, ne zanima me. Po ne znam koju cijenu i kakve posljedice snosim. Jednostavno, kad god je neko drzak i bezobrazan, biću i ja drzak, pogotovo kad nisam kriv. Ja shvatam kad sam nešto uradio, da sam kriv, da je neka akcija i da ulete i kažu 'Lezi dolje', ja će leći dolje. To je jasna stvar. Ali ako sam ja kulturan prema tebi, onda ti meni uzvraćaš nekom kulturom...ako ti ja persiram i ti meni persiraj, šta je problem, nebitno ko je mlađi ili stariji. To su neke osnovne stvari. Kultura. E sad da li je to policajac, da li je to neki normalan čovjek, ja sa svima lijepo i kulturno i ko neće sa mnom, neću ni ja sa njim i to je to. Neće mi se ništa desiti ni zbog jedne kazne, ni zbog jednog dana, godine, dvije, pet, robije. Ja sam takav kakav jesam, temperamentan, ali sigurno mogu da kažem pravičan. Svi znaju to i ko god me zna i gdje god sam bio. Nikad nikakvih problema ni sa kim nisam imao. Svi su ono: 'Svaka ti čast. Normalan si, zdrav si. Imaš osnovnu kulturu. Kućno vaspitanje'. I sad, kako da ti kažem, reakcija na akciju, ja ne mogu da ćutim, a ti psuješ", rekao je reper.

Izvor: Instagram/sajferofficial