Zvijezde i tračevi

KARLEUŠA JE MUKU MUČILA SA OBRAZOVANJEM: Samu sebe je izbacila iz gimnazije, a evo koju je školu zapravo završila

Autor Jelena Sitarica

Mnogi ne znaju znaju da je Jelena u prošlosti imala problema u školi iako je bila bistar đak.

Izvor: Instagram/karleusastar

Popularna pjevačica Jelena Karleuša je na javnoj sceni još od svoje 16. godine. Poznato je da je jos od najranijeg djetinjstva znala da želi da se bavi pjevanjem, te ne čudi što je već u tinejdžerskim godinama snimila svoj prvi album.

Međutim, iako se čini da o njenom životu nema nepoznanica, mnogi ne znaju šta je ona zapravo po struci. 

Jelena je u osnovnoj školi bila odličan učenik, ali se u srednjoj nije najbolje snašla ponajviše zbog svoje buntovne prirode.

"Zemunske gimnazije se rado sjećam, pogotovo razredne i direktora koji su bili odvratni. Nije tačno da su me izbacili iz te škole, ja sam samu sebe izbacila iz više razloga", otkrila je pjevačica jednom prilikom.

"Nisu dali djevojkama da se šminkaju, ne možete da nosite mini suknju, ne možete da imate plavu kosu, ne možete da pričate na času, ne možete da jedete na času...", rekla je Karleuša, koja je prvi razred srednje škole završila u Zemunskoj gimnaziji.

U drugoj godini je upisala Politehničku školu na Novom Beogradu, smjer mašinstvo, ali se ni tamo nije zadržala. Poslije samo tri mjeseca prešla je u Turističku školu, koju je pohađala sa odličnim uspjehom do kraja, te je po struci "turistički tehničar".

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Vršnjaci joj uopšte nisu bili zanimljivi. Više je voljela da bude u društvu starijih osoba sa kojima je razgovarala, kako je sama govorila.

Tvrdi da se među njima osjećala kao vanzemaljac u kokošinjcu što objašnjava svojim koeficijentom inteligencije koji je na testu navodno iznosio 153.

"Više sam pjevala nego što sam bila na nastavi", našalila se pjevačica koja je paralelno pohađala i muzičku školu, odsjek flauta.

Jelena je svojevremeno priznala da je zbog toga što nije završila fakultet "crna ovca u porodici akademskih građana".

A pogledajte i kako je Jelena izgledala na početku karijere:

Bonus video: