Zvijezde i tračevi

SILOVAO ŽENE DOK SU SPAVALE,PA SNIMAO ŠTA IM RADI: Pjevač proglašen krivim, na sudu rekao da "voli nastrano"

Autor Dragana Tomašević

Bivši pjevač grupe Spandau Ballet Ros Davidson, proglašen je krivim za silovanje i seksualno napastvovanje.

Izvor: Nicole Kubelka / Zuma Press / Profimedia

Pjevač Ros Davidson (36), proglašen je krivim za napade na tri žene na sudu. Bivši pjevač, koji je predvodio bend između 2017. i 2019. godine pod umjetničkim imenom Ros Vajld, nije pokazao nikakvu emociju kada je presuda pročitana.

Sud je obaviješten da je Davidson želio se**ualne odnose do šest puta noću i da je prisiljavao žene koje su ga odbijale. Pjevač je negirao niz se**ualnih delikata koji su se dogodili između 2013. i 2023. godine, rekavši sudu: "Nikada nisam silovao, se**ualno napastvovao ili prisilio neku ženu u svom životu".

Proglašen je krivim za silovanje jedne žene i za se**ualno napastvovanje dvije druge. Porota ga je oslobodila optužbe za napastvovanje u vezi sa ženom koju je silovao. Davidson je takođe proglašen krivim za voajerizam.

Oslobođen je optužbe za kontrolisanje i prisiljavanje koje se odnosi na jednu od žrtava. Presude su donesene većinom glasova od 10-2 ili 11-1 nakon 11 sati i 57 minuta rasprave.

Sud je čuo da je Davidson imao tajnu želju da ima odnose sa ženama dok spavaju i da je ‘uživao’ u snimanju zlostavljanja.

Rekao je sudu da je zainteresovan za "kostimiranje, igranje dok spava, i otvoren je za druge nastrane stvari".

"Šta za mene znači igranje dok spava je mala se**ualna igra gdje neko pretvara da spava i pokušava da ne reaguje dok ga neko seksualno stimulira", rekao je na sudu i dodao: "Nikada ne traje više od nekoliko minuta prije nego što obe strane ne mogu da izdrže da učestvuju u tome. To je kao mala igra".

Tužilac Ričard Hearnden, opisao je Rosa na prethodnom ročištu kao "neki se** simbol’ sa tamnijom stranom".

Hearnden je rekao: "Vrlo je zgodan i fizički spreman. Pjeva, svira gitaru i kaže se da je šarmantan i harizmatičan. Njegova tamnija strana nije prvo što mnoge žene i djevojke primete kod njega. Međutim, žene u ovom slučaju mogu da posvjedoče o toj zloslutnoj strani njegove ličnosti. Silovao je i se**ualno napastvovao niz mladih žena tokom poslednje decenije".

Davidson je uhapšen u svom domu 30. marta 2021. godine. Intervjuisan je od strane policije, kojoj je insistirao da je ‘sve bilo uz obostrani pristanak između njega i žena u pitanju i da je istakao da je nekonvencionalan u svojim ukusima.’

Davidson će biti zadržan u pritvoru do izricanja presude 6. septembra.