Zvijezde i tračevi

GDJE JE EMINEMOVA BIVŠA ŽENA? Usvojio njeno dijete, izvukao je iz pakla, a ona se samo zbog ovoga udala za repera

Autor Anja Konstantinović

Upoznao je kada je imala samo 13 godina i velike probleme, Eminem ju je poveo sa sobom i odveo kući.

eminem
Izvor: YouTube/EminemMusic/screenshot

Jedan od najpoznatijih repera svih vremena, Eminem, objavio je novi album "The Death of Slim Shady (Coup de Grace)". Prethodni album objavio je prije četiri godine, a njegovi obožavatelji su nestrpljivo čekali novi. Novi album najavio je uz pjesme "Houdini" i "Tobey", a uz njih se na albumu našlo još 17 pjesama.

Inspiraciju za svoje pjesme Eminem najčešće nalazi u svom životu, tokom kojeg je prošao kroz teške trenutke. Osim borbe sa zavisnošću, Eminem je prošao i kroz razvod braka s Kim Skot, koju je upoznao još kao tinejdžer. Mnogi se pitaju gdje je danas Kim, koja je nestala iz oka javnosti.

Reper, pravog imena Maršal Meters, i njegova bivša upoznali su se na kućnoj zabavi, 1988. godine. Eminem je tada imao 15 godina, a Kim 13 - "Stajao sam na stoliću bez majice, s kapom, rugao se riječima pjesme "I‘m Bad" LL Cool J-ja. Onda sam se okrenuo, a ona je stajala na vratima i pušila," ranije je ispričao Eminem o trenutku kad je prvi put ugledao Kim.

Kim je tada imala porodične probleme sa majkom i sestrom bliznakinjom Davn. Zato ju je Eminem poveo svojoj kući gde je neko vrijeme živjela: "Maršal je došao kući iz škole s visokom, mrzovoljnom plavušom. Predstavio ju je kao Kim Skot i rekao da joj treba mesto za boravak. Bila sam srećna što mogu da pomognem", prisjetila se u svojim memoarima Eminemova majka Debi Nelson.

Udala se da bi ga "vezala", on usvojio njeno dijete

Eminem i Kim su, 1995. godine, dobili ćerku Hejli, nakon čega se reper "probudio" i pokušao da popravi svoj život. Četiri godine kasnije se par vjenčao, kratko prije nego što je on krenuo na svoju prvu turneju. Nakon što je krenuo na turneju, pojavile su se glasine da je prevario Kim. Ona je godinama kasnije priznala da se za njega udala da bi joj "ostao vjeran" i time prizeman. Međutim, njihovom braku presudila je njegova nevjera. Par se razveo 2001. godine, a Kim je započela vezu s Erikom Harterom, sa kojim je dobila Stivi Lejn Skot.

Tri godine kasnije su Eminem i Kim svojoj ljubavi odlučili da daju još jednu šansu. Tada je Eminem zakonski usvojio Stivi, a 2006. godine su se ponovno vjenčali. Nešto kasnije reper je usvojio i svoju nećaku Elejn Mari, ćerku Kimine sestre Davn, koja je preminula 2016. godine.

Godinu dana nakon drugog vjenčanja opet su se razveli, a sve je tada prokomentarisao Kimin advokat. Istakao je da je par tužan jer ni ovaj put nisu uspjeli - "Oni su doživotni prijatelji, ljubavnici, bili su supružnici, odgajaju djecu zajedno. Ovo nije kraj i između njih nije kraj," rekao je.

Nakon drugog razvoda, Kim se povukla iz očiju javnosti pa se dugo ništa nije čulo o njoj. Sve do 2015. godine kad je navodno pokušala sebi da oduzme život, a isto je pokušala i 2021. godine, nakon što joj je preminula majka. Iako je prošla kroz izrazito težak period, Kim se prošle godine pojavila na vjenčanju ćerke Hejli, na kojem je bio i Eminem. Tada je za "The US Sun" otkrila da su ona i reper još uvijek u dobrim odnosima, kao i da se i dan-danas ponekad viđaju.