Zvijezde i tračevi

KARLEUŠA S KRAVAMA, SEKA MUTNA, DARA PRIRODNA, A TEK CECA: Ovo su prve fotke pjevačica na Instagramu

Autor Anja Konstantinović

Kada se pojavio Instagram, zvijezde su se odmah priključile novom trendu, a tadašnje fotografije nisu imale toliko prostora za sređivanje kao danas, pa smo mogli da ih vidimo u nešto prirodnijim izdanjima.

Izvor: Instagram/darabubamara_official

Društvene mreže zavladale su svijetom, putem njih u mogućnosti smo da pratimo sva dešavanja u cijelom svijetu, podijelimo naše snimke videe i mišljenja, ali i da pratimo privatne živote nekih od njaših najomiljenijih zvijezdi, kako domaćih tako i stranih. Kada se pojavio Instagram, pjevačice pohrlile su da isprate trend i naprave naloge na novoj društvenoj mreži koja je tada prvenstveno bila za objavljivanje fotografija.

Mutne fotografije su im ranije bile regularna stvar, a sa dolaskom bolje tehnologije, poboljšao se i njihov izgled. Tako kada se uporedi ono kako danas izgledaju, sa onim što su puštale u etar nekad, može se vidjeti da su malo skraćivale noseve, klesale podbratke, zatezale oči i punile usta hijaluronom i nisu koristile Fotošop.

Naravno tada nije bilo raznih filtera za uljepšavanje, a n zvijezde su više objavljivale "obične" fotografije. Na nekim profilima i dalje se mogu naći njihove prve fotke, a pojedine su ih i obrisale.

Lepa Brena pozirala bez šminke

I dok danas koristi razne filtere, Fotošop, šminka se, Brenina prva fotka bila bio je njen portret na kom je izgledalo kao da je neka druga osoba. Bez frizure, šminke i izgorela od sunca, a zatim još jedna slična iz kreveta. To se tada dopalo nekoliko stotina ljudi koji su joj dali lajk, dok danas dobija i do 15.000.

Ipak, kasnije je obrisala fotografije, pa Brena danas ima samo 156 objavljenih fotki.

Jelena Karleuša s kravama

Jelena Karleuša jedna je od zvijedi koja je iskoristila pun potencijal društvenih mreža koje koristi kako bi se promovisala, komunicirala s publikom, komentarisala aktuelne teme, ali i nerijetko žestoko svađala ili prozivala kolege i  javne ličnosti iz raznih branši. Na Instagramu se prvi put pojavila 2012. godine. Ipak, tada nije sebe stvaljala u prvi plan, već svoje ćerke, Atinu i Niku, zatim svog supruga Duška Tošića, čije fotografije danas veoma rijetko postavlja na ovu društvenu mrežu.

Drugačiji filteri, ali nikako bez njih, učinili su jedan od prvih portreta na profilu JK u retro fazonu. Na fotografiji se plezi, a njen portret se vidi napola. Dok prije objave albuma Alfa i Omega nije obrisala sve slike sa profila, prilično dugo je trebalo "listati" do prve fotografije kada je odlučila da se predstavi publici. Kraljica Instagrama, ali i Fotošopa, danas namjenski pozira svojim fanovima u raznim modnim kombinacijama, a nekada je pravila "obične" fotografije među kravama. I bila je baš slatka i prirodna, kako su joj i poručili tada fanovi. 

Dragana Mirković obožava putovanja

Instagramu se pridružila 2014. godine, a njene fotke nisu se previše promijenile od tog trenutka. Dragana Mirković i dalje objavljuje fotke s putovanja, baš kao što je i na početku radila. Uprkos saopštenju da se razvodi od supruga Tonija Bijelića, nije obrisaloa njihove zajedničke fotke, a slike s djecom rijetko objavljuje.

Tu je bio i neki mutni selfi:

Ceca ne voli da pretjeruje

U poslednjih nekoliko godina Ceca Ražnatović ne preteruje s fotografijama, više je okrenutra Instagram storiju, gde s fanovima deli aktuelnosti iz svog života i karijere. Prva od 1.336 slika kojom je svečano otvorila dolazak na Instagram predstavlja je u malo drugačijem svetlu nego danas zbog vidnih estetskih korekcija. Od strarta je kačila selfije, ima puno fotografija sa prijateljima, ali iz mlađih dana.

Ceca danas mahom objavljuje profesionalne fotografije gdje je potpuno sređena, dok je od 2015. kada se pojavila na Instagramu njen profil u većini punio sadržaj iz "Pinkovih zvijezda", s prijateljima, ali i sa nastupa. Tu su i uspomene sa djecom Anastasijom i Veljkom, ali i mnoge druge na koje je vjerovatno i sama zaboravila.

Seka Aleksić objavljivala mutne fotografije

Instagram zajednici se priključila 2012. godine, danas ima više od 6.500 fotografija, što je za oko 1.000 manje nego prije dvije godine. Seka je obrisala brojne fotke koje joj se nisu dopale, a danas na najviše ima slika porodice, svog doma, nastupa... i naravno gomila oglasa od kojih dobro zarađuje, s obzirom na to da ima 2,3 miliona pratilaca. Ipak, biće vam potrebno vrijeme da dođete do njene prve slike koju je objavila - psa. A onda, opet pas, pa još dvaput pas...

Seka je prije deset godina, takođe, imala vitku liniju, pa se ni tada nije libila da pokaže svoje tijelo u kupaćem kostimu. Danas su kod nje na profilu prednost dobili dekorisan dom i fotografije sinova u savršenoj rezoluciji, a nekada je objavljivala mutne fotke.

Dara Bubamara tada nije znala za Fotošop

Dara Bubamara danas je nerijetko na meti žestokih osuda zbog, kako tvrde brojni korisnici mreža, preterane upotrebe Fotošopa, čak do te mjere da je neprepoznatljiva. Na Instagramu se pojavila 2015. godine, a prva fotografija koju je objavila je njen portret.

Ukoliko nije brisala slike, što je sasvim moguće, Dara, ili prije njen dekolte, dobili su tada već 2.055 lajkova. Nastavila je da niže portrete, ali ne kao današnje - studijske i profi.