Zvijezde i tračevi

"KLINTON, EPSTAJN, JA I MLADE DJEVOJKE SMO BILI U TOM AVIONU" Glumac otkrio sve o provodu sa holivudskim pedofilom

Kevin Spejsi je priznao da je 2002. letio u Afriku Epstajnovim Lolita Express-om na osmodnevnu humanitarnu misiju.

Izvor: YouTube/screenshot/EllenTube/Barbarian

Nakon što je dobio oslobađajuću presudu posle devet strašnih optužbi za s*ksualno zlostavljanje, slavni glumac Kevin Spejsi suočio se s teškim periodom o kom je jecajući govorio emisiji "Pirs Morgan bez cenzure".

Glumac je priznao da je pred bankrotom, kao da više nema stalan dom, ni krov nad glavom, i da mu je "jedva ostalo nešto novca".

Na pitanje koliko novca sada ima, Spejsi je rekao da "nema ništa" - i nije mogao da zadrži suze: "Još mnogo dugujem... Da, dužan sam. Značajna suma. Mnogo miliona".

Izvor: Youtube/ABC News

Međutim, Spejsi nije želio da tone sam. On je sada priznao ono o čemu se mjesecima spekulisalo nakon što su otvorena dokumenta pokojnog Džefrija Epstajna.

Sprejsi je potvrdio da je jednom bio u avionu s osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, bivšim američkim predsjednikom Bilom Klintonom i grupom "mladih djevojaka".

Tokom intervjua je priznao da je 2002. letjeo u Afriku Epstajnovim "Lolita Expressom" na osmodnevnu humanitarnu misiju.

Oskarovac je izjavio da tokom tog putovanja nije provodio vrijeme s Epstajnom, već da je prvenstveno radio "s ljudima iz Fondacije Klinton." Spejsi tvrdi da se zbog osuđenog pedofila osjećao neprijanto i da smatra da je milijarder "izložio predsjednika riziku" jer su im se na tim letovima pridružile i "mlade djevojke."

Izvor: YouTube/screenshot/Barbarian

Zvijezda serije "Kuća od karata" objasnila je da ga je Klinton pozvao u humanitarnu misiju u Južnoj Africi s ciljem podizanja svijesti o HIV-u i AIDS-u.

"Bilo je to primarno zbog podizanja svijesti i prevencije AIDS-a, a posebno za majke koje imaju HIV da dobiju lijekove koji su im potrebni da ga ne prenesu na svoju djecu, pa sam rekao da, apsolutno", objasnio je osramoćeni glumac.

Tvrdi i da tada nije znao ko je tačno Epstajn, ali da je avion kojim su letjeli bio u njegovom vlasništvu pa je saznao ko je.

"Nisam ga poznavao. Nikada nisam provodio vrijeme s njim. Nisam želeo da budem u blizini tog tipa jer sam smatrao da je izložio američkog predsjednika riziku na tom putovanju u Južnu Afriku, jer su tamo bile te mlade djevojke. Svi smo imali reakcije u stilu: ‘Ko je ovaj tip?‘ Zbog njega sam se osjećao neprijatno", rekao je Morganu, koji ga je ponovo upitao jesu li te mlade djevojke bile s njima na tim letovima.

Izvor: RENAUD GIROUX / AFP / Profimedia

"Bilo je mladih djevojaka na tim letovima, da", odgovorio je Spejsi, ne navodeći dalje pojedinosti.

A nakon što su optužbe na račun Epstajna o njegovom lancu seksualne trgovine ljudima javno objavljene, pojavili su se i sudski izvještaji u kojima se navodi da je Spejsi posjetio njegovo ozloglašeno ostrvo, Little St. James. Spejsi je to u ovom intervjuu takođe negirao.

"Postoji velika razlika između toga da se ne sjećam da sam upoznao nekog tipa i neku ženu na humanitarnom putovanju, gdje mi je fokus u potpunosti bio na tome šta smo tamo radili, i da se ne sjećam jesam li išao na nečije ostrvo", rekao je glumac.

Osvrnuo se i na kontroverznu fotografiju na kojoj on i Epstajnova saradnica Gislejn Maksvel sjede na prijestolu u Bakingemskoj palati. Rekao je da je nastala nakon humanitarnog putovanja, a dodao je i da je tadašnji britanski premijer, Toni Bler, pozvao Klintona u London da održi govor na konferenciji Luburističke stranke.

Izvor: PROMO

"Ta žena, Maksvel, bila je jedna od mnogih koji su sjedili pored mene u toj prestolnoj dvorani. Nemam nikakav odnos s njom. Nisam imao nikakav odnos s Epstajnom. Mislim, on mi nije prijatelj. Ja mu nisam osoba od povjerenja. Nikad nisam provodio vrijeme s njim", rekao je Spejsi.

Iako je proljetos oslobođen krivice za seksualni napad na četvoricu muškaraca, rekao je da je na ivici bankrota i da skoro uopšte više nema novca zato što mora da plati višemilionske troškove suđenja, zbog čega je prinuđen da proda svoju kuću.

Spejsi je do pojave optužbi bio jedno od najprepoznatljivijih lica u Holivudu, ali sve se promijenilo 2017, kad su se pojavili navodi o seksualnom maltretiranju, nakon čega je Netflix prekinuo sve veze s njim, a onda i ostatak Holivuda. Bio je optužen da je koristio svoju slavu i moć kako bi u čak devet navrata napao četvoricu muškaraca dok je bio umjetnički direktor pozorišta Old Vic u Londonu.

U julu 2023. glumac je oslobođen svih optužbi, a na Kraljevskom sudu u Sautvarku u njegovu korist je čak svjedočio i muzičar Elton Džon.