Showtime

Kako je Netflix otkazanu seriju pretvorio u najgledaniju

Izvor mondo.rs

Serija Manifest, koja govori o nestanku putničkog aviona, postala je hit nakon što je Netflix preuzeo prava.

Izvor: Youtube / Rotten Tomatoes TV

Serija "Manifest", koja govori o putnicima i posadi aviona koji je nestao i zatim se iznenada pojavio nakon pet godina, postala je hit nakon što je Netflix preuzeo prava.

Serija je izvorno emitovana na NBC-ju 2018, ali je otkazana nakon tri sezone. U avgustu 2021, samo nekoliko mjeseci nakon što je NBC otkazao seriju, Netflix je preuzeo prava i najavio četvrtu sezonu, koja je oborila sve rekorde.

serija Manifest trejler za 1.sezonu
Izvor: Youtube / Rotten Tomatoes TV

O čemu se radi?

"Komercijalni putnički avion iznenada se pojavio pet godina nakon nestanka, a putnici se moraju ponovno integrisati u društvo", piše u sinopsisu. Avion na letu 828 Montego Air-a poletio je u aprilu 2013. iz Montego Baya na Jamajci, za međunarodni aerodrom John F. Kennedy u Njujorku, a zatim nestao i ponovno se pojavio u novembru 2018.

Nakon sletanja u Njujork, sve putnike i posadu dočekali su vladini službenici, koji su im rekli da su nestali pre pet i po godina i da ih se smatraju mrtvima. Međutim, za njih je vrijeme stalo, sve dok ne krenu da se dešavaju čudne stvari...

Izvor: Youtube / Rotten Tomatoes TV

Četvrta sezona oduševila

U četvrtoj sezoni glumi većina ekipe iz originalne serije, uključujući Melisu Roksburg, Džoša Dalasa, JR Ramirez, Lunu Blejs, Parvin Kaur i Meta Longa, kao i Taj Doran, koji se pridružio glumačkoj ekipi kao odrasli Kal u finalu 3. sezone.

serija Manifest trejler za 4. sezonu
Izvor: YouTube / Netflix

Otkako se pojavio na Netflixu, "Manifest" je postao velik hit i jedna od najgledanijih serija na popularnoj streaming platformi. Prvi nastavak četvrte sezone objavljen je u novembru prošle godine, a drugi u junu ove godine, ali Netflix nije službeno najavio petu sezonu, što bi trebalo da znači da je serija završena. Prema izvještaju Variety-ja za 2022, početne epizode četvrte sezone imale su 57.1 miliona sati gledanja u prva tri dana.

S obzirom na to da su brojni gledaoci Manifest nazvali "najboljom Netflixovom serijom ikada", fanovi se nadaju da je na pomolu i peta sezona.

Izvor: Youtube / Rotten Tomatoes TV

Serija oduševila i kritiku

Četvrta sezona "Manifesta" ima impresivnih 88 posto na Rotten Tomatoes-u, a kritičari su pohvalili Netflixov hit.

"Vjerujte nam, Manifest čini sve moguće u svojoj posljednjoj sezoni kako bi dokazao da je vrijedilo preživjeti otkazivanje iz 2021.", napisala je Nikol Galuči iz Decidera. "Manifest se vratio i bolji je nego ikad, u potpunosti iskorišćava svoj novi život na Netflixu kako bi držao gledaoce na rubu stolica sve do posljednjeg trenutka ovog leta", napisao je Džej Snou iz Collidera.

"Četvrta sezona Manifesta neće razočarati obožavatelje serije iako će im vjerovatno slomiti srca i/ili podstaći da im srca ubrzano lupaju", zaključila je Loren Piester iz The Wrapa.

Pogledajte još kadrova iz ove popularne serije: