Showtime

PRVA ZATVORSKA SLIKA GLUMCA OSUĐENOG ZA SILOVANJE: Posrnula zvijezda "Veselih sedamdesetih" biće IZA REŠETAKA 30 godina!

Autor Marina Cvetković

Prva fotografija Denija Mastersona iza rešetaka "ugledala" je svjetlost dana.

Izvor: YouTube/JonGon Productions/screenshot

Glumac Deni Masterson (47), najpoznatiji po ulozi Stivena Hajda u hit seriji, optužen je za silovanja tri djevojke koja su se desila prije dvije decenije, a na suđenju je proglašen krivim za dva od pomenuta tri slučaja. Deni je iz sudnice tada izveden u lisicama dok je njegova žena plakala, nakon što je Deni osuđen na trideset godina zatvora, piše USA Today. 

Nakon izricanja presude, Masterson je prebačen na odsluženje kazne u državni zatvor "Nort Kane" u Kaliforniji, a sada je ispliavala i prva fotografija glumca u zatvorskom odijelu. On je na fotografiji obučen u narandžasto zatvorsko odijelo, pustio je bradu i brkove, a lice mu je djeluje smrknuto. 

Izvor: Profimedia/MEGA / The Mega Agency

Njegovo prvo pojavljivanje pred sudom bilo je pre šest mjeseci, kada su i pristigle optužbe za silovanje tri žene koje je upoznao u sajentološkoj crkvi, čiji je i sam član. Njega su ove žene optužile i da ih je drogirao, stavljajući im narkotike u piće u periodu između 2001. i 2003. godine, i da se sve dešavalo u njegovoj vili u Los Anđelesu sa namerom da ih siluje. On je negirao optužbe.

"Od prvog dana sam negirao nečuvene optužbe protiv mene. Pravosuđe je istraživalo ove navode pre petnaset godina i tada odlučilo da nisu validne." izjavio je on za UsWeekly 2017. "Nikada nisam optužen za krivično djelo, a kamoli osuđivan. U ovoj zemlji si nevin, sve dok ne dokažu suprotno. Ipak, u trenutnoj atmosferi osuđen si od trenutka kada si optužen", dodao je on tada. 

Nakon ponovnog suđenja, optužen je u maju 2022. nakon čega je njegova supruga Bižu Filips podnela zahtjev za razvod braka, navodeći kao razlog nepomirljive razlike.