ISHRANA

Najplaćenija pjevačica na dijeti: "Sada mi je zdravlje prioritet, jedem samo jednu vrstu mesa"

Autor Tamara Veličković

Bijonse, najplaćenija Afroamerikanka svih vremena, započela je dijetu zbog zdravlja i otkrila koje hrane se odrekla.

Izvor: Instagram/beyonce

Bijonse je napravila velike promjene u svom životu. U novom intervjuu za magazin GQ, 43-godišnja umjetnica je objasnila da je, iako je godinama prilagođavala svoju ishranu, sada odlučila da se odrekne crvenog mesa i piletine. Na njenom svakodnevnom meniju je isključivo ćuretina. Bijonse je rekla da joj je, kako stari, zdravlje postalo apsolutni prioritet.

"Pokušavam da se fokusiram na svoje zdravlje, uzimam suplemente i jedem zaista čisto", priznala je zvijezda.

Njena trenutna ishrana isključuje crveno meso i piletinu, ali sadrži ćuretinu, a zasniva se na principima uravnotežene ishrane bogate hranljivim materijama. Bijonse je napomenula da su joj ove promjene omogućile da ima više energije i da se osjeća bolje u sopstvenoj koži. Međutim, uprkos njenim naporima da se hrani zdravo, Bijonse je priznala da je održavanje redovne rutine vejžbanja teško zbog njenog zauzetog rasporeda.

"Pokušavam da skupim snagu za vježbanje, ali ako ne mogu danas, uradiću to sjutra", rekla je.

Bijonse nije strana promjena u ishrani i fleksibilan pristup ishrani. U prošlosti je probala vegansku ishranu i pričala o njenim prednostima. Godine 2015. učestvovala je u 22-dnevnom veganskom izazovu i rekla da je brzo primetila pozitivne promjene u svom zdravlju.

"U početku su to male stvari koje sam primjetila. Imala sam više energije i vidljiv sjaj na svojoj koži", objasnila je ona u prethodnom intervjuu za "Njujork tajms".

Međutim, Bijonse je istakla da je tokom godina naučila da ne bude toliko restriktivna u ishrani. Prije turneje je u potpunosti isključila hleb, šećer, mlečne proizvode, alkohol, pa čak i meso, ali sada je drugačije.

"U prošlosti sam provodila previše vremena na dijeti, sa zabludom da briga o sebi znači vježbanje i pretjeranu svijest o tijelu", priznala je i dodala da se sada fokusira na mentalno zdravlje i slušanje vašeg tijela.

"Mentalno zdravlje je takođe briga o sebi. Učim da razbijem krug lošeg zdravlja i zanemarivanja", rekla je ona i objasnila da je morala da nauči da sluša suptilne signale svog tijela, dajući prednost duševnom miru i fizičkom blagostanju.

Pored promijena u ishrani, Bijonse je izrazila zabrinutost zbog izazova savremene tehnologije, posebno u pogledu bezbijednosti njene djece. Majka troje djece, Bijonse je objasnila da je upravljanje pristupom informacijama i zaštita mališana u digitalnom dobu stalni izazov.