Nije što mislite

EVO KOLIKO ČESTO TREBA DA SE MERITE DA BI DIJETA USPELA: Dr Svetlana otkrila 2 KLJUČNA PRAVILA, samo tako ćete SMRŠATI

Autor Milena Mijušković Izvor mondo.rs

Koliko često se treba meriti na dijeti? Odgovor na ovo pitanje, jedini logičan, dala je nutricionistkinja Svetlana.

Izvor: Youtube / Formosa TV English News

Verovatno ste čuli da nije dobro da se merite previše često dok ste na dijeti, jer spori gubitak kilograma može da vas demotiviše i podstakne da sve "batalite"... A da li je to zaista istina, otkrila je poznata ruska stručnjakinja za ishranu i nutricionizam, Svetlana Fus.

Prema Svetlaninim rečima, da bi se efikasno kontrolisao proces mršavljenja, neophodno je da se svakodnevno merite na vagi, a jednom nedeljno da proveravate obime.

 O tome da li se treba meriti ujutru ili uveče, Fuusova kaže - isključivo ujutru i to na prazan stomak. Na taj način ćete dan započeti sa saznanjem u kakvom je stanju vaše telo, pa shodno i tome i korigovati dijetu ili uvesti neke promene, fizičku aktivnost (ako je potrebno da se poboljšaju rezultati ili podstakne metabolizam).

"Ako ujutro vidite plus (+) na vagi, odnosno da ste se ugojili, analizirajte šta ste radili prethodno veče, koju hranu ste jeli... Takođe, imajte i u vidu da se tokom ciklusa zadržava voda u telu, tako da će vaga sugurno pokazati jače brojke... Ovo će vam pomoći da utvrdite šta pomaže a šta odmaže u procesu mršavljenja", objasnila je nutricionistkinja.

Ako primetite da vam težina malo varira, nema razloga za brigu, napominje Fusova. To je sasvim prirodno tokom mršavljenja.

Tagovi