• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje 3. književni festival Literitorija

Autor mondo.me

Od 25. do 27. aprila književni program KIC-a “Budo Tomović“ biće u znaku LITERITORIJE – regionalnog književnog festivala koji se organizuje treći put, ove godine sa nazivom “Između kultura”.

 Počinje 3. književni festival Literitorija Izvor: Promo/KIC Budo Tomović

Za temu ima egzil – jedan od ključnih problema savremenog svijeta i temu književnosti od antičkih vremena do aktuelnog književnog stvaralaštva. Planiranim programom, ona će biti šire postavljena i tretirana sa nekoliko aspekata: kao tema djela, kao pozicija pisca (jezički, teritorijalno i egzistencijalno), i u pogledu književnog prevodilaštva, na šta sve treba da ukaže naziv “Između kultura”.

 Gosti Literatorije ove godine su autori iz: Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine – i iz Rumunije.

U okviru glavnog programa festivala u kojem se vodi razgovor sa tri pisca (25. i 26. aprila), gosti će biti: Andrej Nikolaidis, Roman Simić i Lejla Kalamujić prve večeri, i Vladimir Vojinović, Tanja Mravak i Miloš Živanović druge večeri festivala. Moderator tih razgovora biće književni kritičar Vladimir Arsenić. Ovi programi podrazumijevaju i čitanja.

Drugog dana festivala, od 18:00 biće predstavljeno stvaralaštvo rumunskog pisca Kozmina Perce, a razgovor sa njim vodiće pjesnikinja Slađana Kavarić.

Treće veče biće posvećeno književnom prevodilaštvu, a u tom programu gosti će biti prevodioci Marinko Koščec (francuski), Jelena Knežević (njemački),Đura Miočinović (rumunski) i Vladimir Arsenić (engleski i hebrejski).

Program će moderirati književni kritičar Marinko Vorgić.

3. Literatorija
Izvor: YouTube/Barbara Delać

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA