Počinje drugo „osvajanje“ Literitorije

U utorak počinje drugi KIC-ov regionalni književni festival ”Literitorija”.

Počinje drugo „osvajanje“ Literitorije Foto: MONDO/KIC Budo Tomović

Tema drugog festivala je „Prva knjiga“, a u okviru glavnog programa (25. i 26. aprila) gosti će biti pisci: Stefan Bošković, Uroš Bojanović i Marija Pavlović prve večeri, i Slađana Kavarić, Natalija Miletić i Nemanja Jovanović druge večeri festivala. Moderator razgovora sa piscima biće književni kritičar Vladimir Arsenić.

 U okviru festivala biće organizovani i prateći programi: trodnevna radionica kreativnog pisanja koju će voditi Vasko Raičević, zatim razgovor na temu „Do prve knjige“ - o konceptima radionica kreativnog pisanja - koji će voditi Anica Vujnović sa gostima festivala koji imaju iskustvo mentora radionica.

Treće veče KIC-ovog  festivala ”Literitorija”  će biti posvećeno književnim časopisima regiona, prvo kao razgovor na  temu: “Mainstream i novi talas”, dok će u drugom dijelu programa urednici časopisa koje ćemo ugostiti, a inače su i pjesnici, čitati svoju poeziju i na taj način je predstaviti podgoričkoj publici. To su: Tibor Hrs Pandur i Muanis Sinanović (revija IDIOT BALKAN), Milorad Popović (ARS), Alen Bešić (POLJA), Dejan Aleksić (POVELJA) i Đorđe Šćepović (SCRIPT).

Tagovi:
Sve vijesti