Region

PONOVO UNIŠTEN MURAL RATKU MLADIĆU: Situacija se ne smiruje, bačena CRNA FARBA preko njega (FOTO, VIDEO)

Autor jovana raicevi Izvor mondo.rs

Danas je ponovo uništen mural Ratku Mladiću u centru Beograda.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Već nekoliko dana traje tenzija između dvije "struje" u Beogradu. Oni koji sebe nazivaju aktivistima za ljudska prava i njima bliski uništavaju murale Ratka Mladića širom prijestonice Srbije, a oni koji su se samookarakterisali kao "patriote" čiste grafite.

Mural Ratku Mladiću u centru Beograda ponovo je uništen danas kada je na njega bačena kanta crne farbe.

I dalje se ne zna ko je počinilac, a ovo je već drugi put da neko uništava mural, prvi put je to prije nekoliko dana, samo bijelom farbom, uradio predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije Đorđo Žujović.

Pogledajte:

 Kako javlja reporter MONDA sa lica mjesta, ubrzo se okupila grupa momaka oko unišenog murala, koja je ponovo krenula da ga čisti.

Da podjsetimo, prije tri dana su osvanuli uništeni mural i grafit na Novom Beogradu i to veliki mural sa natpisom i slikom Mladića u naselju "Fontana" u blizini zgrade opštine Novi Beograd, i nešto manji grafit sa njegovim imenom u drugom dijelu Beograda.

Preko većeg murala u beogradskom naselju Fontana na kojem stoji natpis "đeneral", preko slike Mladića je ispisano "zločinac". Mural je i isprskan, kako se čini, farbom. Drugi manji grafit na Novom Beogradu je prekrižen.

Tagovi