Region

ŽELE DA DOKAŽU KO JE UBICA: Svi Đinđićevi tjelohranitelji završili na poligrafu, član njegovog obezbjeđenja progovorio!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tjelohranitelj Zorana Đinđića, Milan Veruović, istakao da su svi pripadnici obezbjeđenja premijera Srbije završili na poligrafu.

Izvor: youtube/screenshot/Goli Zivot TV Happy/Nedeljnik Vreme

Milan Veruović, bivši tjelohranitelj srpskog premijera Zorana Điđića, ističe da je u prethodnih nekoliko dana iznijeto previše različitih tumačenja o atentatu koji ne odgovaraju istini o dešavanjima 12. marta 2003. godine.

"Te pretpostavke nameću teze koje ne mogu da opstanu kada se suoče sa činjenicama i stvarima koje se vode u Specijalnom sudu. Nekoliko puta, imao sam priliku da budem prozvan", priča Veruović.

Kako Veruović objašnjava presuda je sastavljena i koncipirana na odnosu izjava svjedoka. Kako dodaje, pokušava se na jedan bestidni način, za ubistvo premijera, svede na obezbjeđenje, na osam ljudi, među kojima je i Veruović bio.

"Na taj način se i ja stavljam u položaj nekoga ko pokušava da opstruira svoj položaj. Ja sam izašao u javnost i pokušavam da dokumentujem sve, i dokažem da dokazi koji su tada iznešeni tamo, nisu imali prilike da izađu u javnost", objašnjava Veruović.

Veruović ističe da je osam pripadnika obezbjeđenja tog dana bilo sa njim, ističući da se radi o argumentovanim profesionalcima, i ljudima koji su svašta prošli i imaju iskustvo, ratna dejstva, napominjujući da ne postoji činjenica kojom bi se nešto opovrgnulo.

"To je bila orkestrirana namjera nekoga, ko je dao sebi pravo da bude zakon iznad zakona", dodao je Veruović.

Kada je riječ o ubicama Zorana Đinđića, Veruović navodi da ništa od materijalnih dokaza, osim izjave Zvezdana Jovanovića, uzete, kako dodaje na neprofesionalan način ne dokazuje ko je ubica.

"Mi smo svi ispitani na poligrafu i svi smo prošli poligraf, bez ikakvih dogovora", priča Veruović.