Region

OTKRIVENO! POLICIJA NA TRAGU NOVIH DOKAZA: Pretražuju mjesto zločina zbog KLJUČNE stvari koja bi riješila slučaj?!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nakon više od mjesec dana od ubistva porodice Đokić, policija i dalje prikuplja materijalne dokaze na mjestu zločina tragajući za još nekim od metaka.

Izvor: Kurir/Marko Smiljković/D. Ilić/Facebook/Privatna arhiva

Prema informacijama medija, iz rupe u kojoj su pronađena spaljena tijela troje Đokića, pokrivena granjem i daskama, nedavno je izvađena i prosijana je veća gomila pijeska u potrazi za novim dokazima.

 Goran, Gordana i Lidija su ubijeni hicima iz pištolja marke “bereta” sa ukupno četiri prostrijelne i jednom ustrijelnom ranom a istragom je navodno do sada pronađeno pet čaura od metaka, ali ne i svi projektili koji su iz njih ispaljeni.

Budući da je utvrđeno da je samo jedna rana ustrijelna postoji, policija sumnja da je neki od metaka završio negdje u blizini, te pokušava da ih pronađe. Istovremeno se traga i za drugim dokazima koji bi možda mogli da se nađu na tom mjestu.

 Policija sumnja da, s obzirom na to da su tela Đokića ubačena i zapaljena u jami u kojoj meštani bacaju uginulu stoku, postoji sumnja da bi iskopavanjem peska mogao da se pronađe neki od hitaca koji je ispaljen nakon što su tijela tamo bačena.

Prema do sada utvrđenim informacijama svoj troje Đokića ubijeno je izistog pištolja marke “bereta”, koji je pronađen u Aleksincu u kući Gorana Džonića, Đokićevog brata od tetke koji je uhapšen sa još četiri osobe zbog sumnje da je počinio teško ubistvo.

Pogledajte fotografije spaljenog automobila:

Mjesto zločina se pretražuje kako bi se na sve načine proverilo da li su sve žrtve ubijene iz istog oružja, jer u suprotnom, ako bi se ispostavilo da je likvidacija obavljena iz dva oružja, to bi moglo da otvori neka nova pitanja o mogućem izvršiocu ili izvršiocima zločina. Međutim, do sada su sva vještačenja čaura pronađenih projektila i pištolja pokazala su da su Đokići ubijeni iz "berete" koja je nađena u stanu Gorana Džonića.

Tagovi