Region

JEDAN PO JEDAN - VELJU IZDAJU NJEGOVI VOJNICI! Mislili su da nema dokaza, ali onda je član klana progovorio

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Pripadnici klana Veljka Belivuka i navijačke grupe "Principi" Senad Rešović i Dejan Mihajlović osumnjičeni su za ubistvo Nikole Mitića. Mihajlovića su, nakon podizanja optužnice povezali i za zločin nad Radojevićem.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Facebook/Screenshot//Senad-Resovic-Seki

Kako se saznaje, ubistvo Zdravka Radojevića nalazi se već u optužnici koja je potvrđena u petak protiv klana Veljka Belivuka i još 29 osoba.

"Dejan Mihajlović je mislio da nakon hapšenja Veljka Belivuka i njegovih saradnika niko njega nije povezao sa ubistvom Radojevića. Međutim, tokom istrage jedan od privedenih Belivukovih vojnika riješio je da progovori. Kada je policija dobila više informacija došla je i do dokaza koji vezuju osumnjičenog Dejana za svirepo ubistvo Zdravka", objašnjava sagovornik blizak istrazi.

U "klanici" u Ritopeku ubijen je Zdravko Radojević, kum jednog od članova Belivukove grupe Miloša Budimira. O cijelom zločinu u istrazi je govorio svjedok saradnik Bojan Hrvatin: "(Miloš) i njegov brat Marko su radili sa Zdravkom drogu u tim počecima i znam da su kumovi. Došli su do saznanja da je Zdravko na kontra-strani, da on ima bliske kontakte sa Škaljarcima i da je htio da radi o glavi Marku Budimiru jer je njega mrzio", rekao je Hrvatin.

Radojević je bio iznerviran jer je vjerovao da su članovi grupe išarali mural njegovog brata, ubijenog navijača Crvene zvezde, pa je prijetio da će da ih ubije, vidi se iz optužnice. Zbog toga su riješili da ga likvidiraju.

Napravili grešku zbog Radojevića

Miljković je, predstavljajući se kao prodavac oružja, namamio Radojevića da se nađe kod parkinga kompanije "Lasta" u blizini auto-puta Beograd-Niš sa Nebojšom Jankovićem, članom grupe koji ga je odvezao do Ritopeka. Prilikom ove otmice bili su veoma oprezni - dva automobila pratila su Jankovića i Radojevića kako bi bili sigurni da ih niko ne prati, dok je jedan išao ispred njih i provjeravao bezbjednost putanje.

Radojevića su vezali, ispitivali i tražili da otključa svoj kriptovani telefon kako bi vidjeli s kim je sve u kontaktu. Kada je Hrvatin došao u kuću, zatekao ga je uplašenog, a Veljko Belivuk je rekao ovako: "Ajmo, braćo, ko će da ga riješi?", gdje je (Miloš) odmah odgovorio: "Ja neću, kum mi je", rekao je Hrvatin.

Onda je šef, kako tvrdi, odlučio da sam to obavi sjekirom. "Preciznim jakim udarcem Belivuk je ubio Zdravka". Kod ovog ubistva, kako svjedok opisuje, zaboravili su da prostoriju oblože najlonom. Navodno je ovaj propust "koštao" je Velju Nevolju i njegove saradnike hapšenjem i dokazivanjem njihove umješanosti u zločin. Radojevićevo tijelo su, poput tijela ostalih žrtava, isjekli i samljeli u mašini, a potom bacili u Dunav, ali je policija u kući pronašla njegov DNK.

Oteli i ubili Mitića

Za otmicu i likvidaciju Mitića, prije tri dana je uhapšen Senad Rešović (33), zvani Seki, visokorangirani pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka. On je, kako se sumnja, učestvovao u kidnapovanju ovog mladića 10. avgusta prošle godine ispred rezidencije američke ambasade na Dedinju. Kako je otkriveno, Mitić je odveden u Ritopek, gdje je brutalno ubijen.

Pored Rešovića, za ovaj zločin osumnjičeni su i vođe i drugi pripadnici "Principa" Veljko Belivuk, Marko Miljković, kao i M. B., D.T, V.D., N. S., S. L., V. G., A. S. i B. H. Mitić je tog 10. avgusta trebalo da se oko 16 sati nađe sa sestrom, ali na zakazani sastanak nije došao. Njegov mobilni telefon je isključen oko 17 sati. Sumnja se da je nekoliko sati kasnije i ubijen u okolini Beograda.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, Belivuk i Miljković su, navodno, naredili ubistvo Mitića zbog njegove bliskosti sa Lazarom Vukićevićem.

Šta je radio Rešović?

Inače, Rešović je po nalogu Belivuka i Miljkovića obezbjeđivao i beogradske splavove, kao i lokale kojima su oni pružali "zaštitu". Policija sumnja da je za račun grupe organizovao i rasturanje narkotika po ovim ugostiteljskim objektima. Važio je za istaknutog člana ove grupe, a rieč je, kako se saznaje, o višestrukom izvršiocu teških krivičnih djela.

Rešović nije želio da odgovara na pitanja inspektora SBPOK, ali prikupljeni dokazi ga teško terete. On je u utorak priveden u Tužilaštvo za organizovani kriminal na saslušanje, gdje se branio ćutanjem. Na prijedlog Tužilaštva određen mu je pritvor do 30 dana.

Belivukovoj grupi se sada na teret stavlja ukupno šest teških ubistava, od kojih je za pet potvrđena optužnica prošlog petka, odlukom Specijalnog suda. Tom optužnicom tereti se ukupno 30 pripadnika ove grupe za pet teških ubistava, otmicu, oružje, drogu i silovanje.