Region

TUGA DO NEBA! PREMINULA VANJA DUKIĆ (27): Borila se protiv opake bolesti, a svojim stavom inspirisala mnoge (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor 24sata.hr

Vanja Dukić se od 24. godina borila protiv raka dojke, a u oktobru 2019. su joj otrkivene metastaze.

Preminula Vanja Dukić
Izvor: YouTube/24sata

Sportistkinja Vanja Dukić (37) preminula je nakon višegodišnje borbe sa karcinomom dojke.

Šira javnost je Vanju zapamtila po tome što je na pozornici Sajma sporta u Poreču skinula plavu periku i dobila gromoglasni aplauz u znak podrške.

"Ne dam da me bolest definiše i uprkos tome što opet idem na hemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije... bar četiri do pet puta nedeljno aktivno vežbam", ispričala je Vanja, koja je postala uzor mnogima na osnovu svoje borbe i stava.

Vanja Dukić je živela na relaciji Pula - Zadar i bila deo bodibilding tima "Mornar", a sa teškom dijagnozom se suočila već u 24. godini.

Tada se uspešno operisala i nastavila aktivan život, kao i treninge, a sve to dok je išla na šestomesečne kontrol. Sve je bilo u redu do oktobra 2019. kada joj se rak vratio u agresivnijem obliku.

Preminula Vanja Dukić
Izvor: YouTube/24sata

Otkriveno je da su nastale brojne metastaze, pa je Vanja ponovno krenula na hemoterapije, ali ni tada nije prestajala da trenira jer joj je velika želja bila da nastupi na državnom prvenstvu u bodibildingu.

"Izguram svaku hemoterapiju i idem dalje. Bože dragi život je jedan i nastojim da ga ulepšam što bolje mogu. Našminkam se, stavim jednu od svojih perika, nasmešim se i uživam u životu, u svakom trenutku", naglasila je u jednom od razgovora Vanja Dukić.

Tagovi