Region

MARKO IZVRŠILAC UBISTVA, VELJIN DNK NAĐEN NA 3 MJESTA: Načelnik policije otkrio koga su prepoznali kao TREĆEG čovjeka

Autor Lidija Roganović Izvor mondo.rs

Načelnik specijalne službe za specijalne istražne metode UKP-a govorio je o detaljima ubistva na šinama, za koje je Marko Miljković osumnjičen kao izvršilac, a Veljko Belivuk kao saučesnik.

Izvor: TV Pink/Printscreen

Načelnik specijalne službe Uprave kriminalističke policije Tomislav Radovanović je gostujući u emisiji "Hit tvit" govorio o "ubistvu na šinama", u kojem je 2017. usmrćen karatista Vlastimir Milošević u Ulici 27. marta u centru Beograda.

"Predmet ubistva Vlastimira Miloševića trenutno je u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal. Djelo je kvalifikovano kao teško ubistvo. Taj događaj iz 2017. godine se sada rasvjetljava. Faktički, postavlja se pitanje šta se radilo svih ovih godina", rekao je on.

Radovanović je dodao da su policijski službenici Trećeg odjeljenja beogradske policije, koji rade na ubistvima i rasvjetljavanju krivičnih djela, gotovo prikupili sve relevantne dokaze u tom vremenu.

"U policijskim krugovima postojala su operativna saznanja ko je mogući izvršilac tog djela. Međutim, sticajem okolnosti o kojima ste vjerovatno informisani ovih dana u medijima, tragovi su prosto nestali. Tako da je nakon hapšenja Belivuka on ubrzo i bio pušten zbog nestanka DNK tragova", dodao je Radovanović.

Ovo su snimci ubistva na šinama sa bezbjednosnih kamera:

Na pitanje kako je moguće da nestanu tragovi, Radovanović je rekao da tužilaštvo vodi predmet, policija radi po nalogu Tužilaštva i da je sigurno prikupljeno dovoljno dokaza.

"Ono što mogu da govorim i mogu da kažem o činjenicama, a one su govorile da su nađeni DNK tragovi Veljka Belivuka na tadašnjim registracionim oznakama, koje su bile ukradene. Takođe, na poklopcu rezervoara i na interfonu zgrade u kojoj je živio Milošević", rekao je on.

"Uz to, činjenica je da je vozilo kupljeno u Šapcu i da je kasnije svedok prepoznao i Miljkovića i Kojića, koji je trenutno nestao i i dalje se vodi kao nestalo lice. A, Miljković je bio direktan izvršilac tog ubistva prema onome što je tada utvrdila beogradska policija. Vozač automobila bio je Belivuk. Ali, opet se ograđujem i kažem da posljednju riječ daje sud", rekao je Radovanović.