Region

OTAC MONSTRUM USKORO IZLAZI IZ BOLNICE: Zadavio troje djece u Zagrebu - mogao bi da izbjegne zatvor?

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nezapamćeni zločin dogodio se tokom vikenda u Zagrebu, kada je otac zadavio troje djece, a potom je pokušao da presudi i sebi.

Izvor: Youtube/Printscreen/NOVA S/Instagram/Printscreen

Harald K. (56) je nekoliko dana nakon hospitalizacije trenutno stabilno. On je počeo da komunicira sa ljekarima, i već danas bi mogao da bude pušten iz bolnice.

Kako prenose mediji, iz bolnice je potvrđeno da je Harald pri svijesti i da komunicira sa doktorima. On bi nakon puštanja iz bolnice trebalo da bude prebačen na kriminalističko istraživanje u policiju.

Kako prenose mediji, očekuje se standardna procedura koju čini ispitivanje u Županijskom državnom tužilaštvu i potom odlazak kod istražnog sudije. Ako bude utvrđeno da je privremeno neuračunljiv, postoji mogućnost da ga smjeste u bolnicu Vrapče. On i dalje nije dao iskaz policiji, a uzeti su nalazi krvi da bi se utvrdilo da li je bio pod uticajem opijata.

Obdukcija djece je gotova, ali rade se dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo na koji način su djeca ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Da podsjetimo, do ovog jezivog zločina došlo je u noći između petka i subote, kada je Harald K. (56) u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece, pa je sam sebi pokušao da oduzme sebi život. Ipak, preživio je i završio na lečenju u KBC-u Sestre milosrdnice.On je prije ubistva ostavio poruku na društvenim mrežama.

Tagovi