Region

BIVŠI POLICAJAC UHAPŠEN ZBOG ATENTATA U NOVOM SADU?! Boću pokušali da ubiju već TRI puta, a sad on stoji iza svega?

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

U pucnjavi 2. septembra u Novom Sadu ubijen je MMA borac Uroš Stefanović, dok se sumnja da je prava meta bio Goran Kovačević Goranac koji je tom prilikom ranjen.

Izvor: Twitter/Printscreen/@zarkobns/Privatna Arhiva

Novosadska policija je posle brzog i efikasnog operativnog rada, navodno je kako se nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi 2. septembra u Cankarevoj ulici u Novom Sadu, uhapsila je Dalibora Bogdanovića Boću i još jednu osobu, čiji identitet još nije poznat.

Sumnja se da je ubistvo Gorana Kovačevića Goranca koji je u pucnjavi ranjen, dok je ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović, naručio Bogdanović. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prethodno otkrio da su pronađeni DNK tragovi ubica i da su u pitanju tri lica.

Inače, na Dalibora Boću Bogdanovića nedavno je bio pokušan treći atentat bombom koja je postavljena u njegovoj zgradi nakon što je preživio dve eksplozije automobila. Protiv Bogdanovića i još četvorice u toku je sudski postupak zbog pokušaja otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave, za koga, kako su izjavili u sudu, sumnjaju da ima veze sa ubistvom Novosađanke Teodore Kaćanski. Bogdanović je bivši policajac.

Novosadska policija se još uvek nije zvanično oglasila povodom ovog slučaja.

Telohranitelj, otmičar...

Bogdanović je prvi put u medijima pominjan kao telohranitelj lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i tada aktivni policajac koji je iz interventne jedinice premješten na administrativne poslove, navodno zbog kršenja radne discipline, gdje je bio do prevremene penzije i imenovanja na funkciju komesara za bezbjednost Fudbalskog kluba "Vojvodina" 2015. godine.

U javnosti njegovo ime se pojavilo u maju 2017. godine kada je sa još četvoricom prijatelja osumnjičen za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (42) iz Budisave. Pored Bogdanovića, za otmicu su osumnjičeni i Goran Kovačević zvani Goranac (46), Nenad Stević (41), suspendovani policajac iz Beograda Vladica Rakić (38) i Božidar Bosnić (53).

Oni su tvrdili da su Cvijetićevo "građansko hapšenje" izveli kako bi ga predali policiji. Sumnjali su da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. Uskoković je rođak Gorana Kovačevića Goranca.

Tagovi