Region

OVO JE "NAJSMRTONOSNIJI VOJNIK" VELJKA BELIVUKA: Sin žestokog momka koga je ubio zemunski klan

Autor Gordana Bojanić Izvor Kurir Izvor Blic

Ljubomir Lainović koji je radio kao "najsmrtonosniji vojnik" Belivukovog klana, sin je pokojnog Branislava Lainovića iz Novog Sada kojeg su likvidirali pripadnici zemunskog klana

Izvor: Kurir

Svjedok-saradnik u procesu protiv klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića zvanog "Mesar" i "Zvijer", Bojan Hrvatin rekao je u Tužilaštvu da taj klan stoji i iza ubistva bivšeg člana grupa "Alkatraz" Ljubomira Kiće Markovića.

"Miljković je bio ubijeđen da mora da se smakne Kića. To je najbolji način da se sve ostale frakcije na Partizanovoj južnoj tribini, koja je bila razbijena, zaplaše. U njega je pucao upravo Lainović", rekao je tužiocu Hrvatin, prenosi Blic.

Tvrdnja, koja je u najmanju ruku interesantna iako Hrvatin nije precizirao da je riječ upravo o Ljubomoru Lainoviću. Riječi čovjeka koji je u optužnici protiv kriminalnog klana, koji je poslednjih godina djelao kao beogradski ogranak „kavačkog klana”, optužen za učešće u četiri ubistva nagovještavaju da bi mogla da se potvrdi i teorija da je Lainović bio jedan od pucača od najvećeg povjerenja Belivukovog klana. Sumnja se da je upravo on umiješan i u likvidaciju Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, istaknutih članova "škaljarskog klana", ubijenih u Atini januara 2020. godine.

Navodno, njega su mučili, a glavu mu je, kako se sumnja, odsjekao Damir Hadžić, koji je kasnije likvidiran zajedno sa Alanom Kožarom, vođom barskog ogranka "škaljaraca" na Krfu.

Međutim, jedna od informacija je da je to priča koju su "podmetnuli" upravo „kavčani” i da su sami eliminisali Lainovića kao potencijalno nezgodnog svjedoka. Postoje i indicije da postoji snimak mučenja i sakaćenja Lainovića i da je čak i njegova porodica vidjela te strahote. Ono što je do sada zvanično saopšteno jeste da se Lainović vodi kao nestalo lice.

UHAPŠEN ZBOG UBISTVA

On je u februaru 2018. godine uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu navijača Rada, Petra Arsića (38).

Tada je Strahinji Đanković (23) izrečena kazna od 13 godina zatvora zbog Arsića ispred restorana "3K" na Vidikovcu. Ljubomir Lainović i Miloš Miladinović su oslobođeni optužbi za pomaganje u ovom krivičnom djelu, zbog čega je sud ukinuo rješenje kojim im je ranije odredio pritvor i povukao je potjernice koje su za njima bile raspisane.

OTAC UBIJEN

Žarko Lainović, brat ubijenog Branislava Lainovića Dugog, je 2006. godine na suđenju pripadnicima zemunskog klana izjavio da je iza ubistva njegovog brata stajala "moćna organizacija koja je morala imati polugu u vlasti".

On je rekao da je Dugom više puta prećeno, a da mu je brat, veče pred ubistvo 20. marta 2000. godine, rekao: 'Steže se obruč oko mene. U pitanju su miševi, koji će me sačekati iza ćoška i koji su ubijali đedove i babe preko Drine, a predstavljaju se kao heroji.' Lainović je još naveo je da mu brat nije kazao ko mu prijeti i da su se poslednji put čuli neposredno prije nego što je ubijen ispred hotela "Srbija" u Beogradu.

Za ubistvo Lainovića optužen je Miloš Simović kao neposredni počinilac. U optužnici se navodi da je Ljubiša Buha Čume vozio Simovića i da mu je dao revolver iz koga je pucao, a da je Suvajdžić zvao Lainovića telefonom da bi saznao gdje se nalazi.

KOD STRICA PRONAĐEN ARSENAL ORUŽJA

SBPOK i policija su pretresom u novembru 2011. godine u stanu Ranka Lainovića, pronašli čitav arsenal oružja, pet pušaka različitih marki i kalibara, četiri puške različitih kalibara i marki sa optičkim nišanima, jednu „pumparicu“, četiri različita pištolja, tri puščana kundaka, tri puščane cijevi, kao i više od 2.000 metaka različitikog kalibra automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje, skoro 1.000 komada patronske municije, 12 praznih okvira za utomatsku pušku i pet praznih okvira za poluautomatsku pušku. Kod njega je tada pronađena i istekla putna isprava sa njegovom slikom i to iz Južnoafričke Republike.

Tagovi