Region

SPISAK ŽRTAVA SVE DUŽI! "Propjevali" Veljini vojnici, otkrili policiji detalje još ubistava - u ponedjeljak ODLUKA suda!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

Dvojica članova klana Velje Nevolje sarađuju sa policijom i otkrili su detalje o još najmanje dva ubistva. Ubistva su osim u Srbiji počinjena i u regionu.

Izvor: TV Pink/Printscreen

Optužnica protiv klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, podignuta je u petak. Klan se tereti za pet ubistava i druga krivična djela, Tužilaštvo je za Belivuka i Marka Miljkovića tražilo doživotnu robiju, ali ovo nisu jedina ubistva za koja će odgovarati.

Pri kraju su vještačenja i prikupljanje materijalnih tragova za još najmanje dva ubistva, koja trenutno nisu obuhvaćena optužnicom!

Tužilaštvo za organizovani kriminal, zajedno sa MUP-om i Bezbjednosno-informativnom agencijom, nastavlja prikupljanje dokaza protiv ovog kriminalnog klana.

"Napravljeni su krupni pomaci u istrazi još dva ubistva, a na pragu smo da riješimo i treće. Ukupno će ih biti osam, ali ni tu nećemo stati sve dok ne rasvijetlimo i poslednje krivično djelo", rekao je izvor blizak istrazi.

U poslu tužiocima i policiji direktno pomažu i najmanje dvojica optuženih. Oni mogu da se nadaju statusima svjedoka-saradnika ili svjedoka-okrivljenih, u zavisnosti od toga da li su i sami okrvavili ruke.

"Iz njihovih iskaza je jasno da Belivuk i Miljković nisu samo naređivali zločine već i ubijali, jedan sjekirom, drugi nožem. Tela su komadali i mljeli u industrijskoj mašini koju su potom čistili jakim hemijskim sredstvima, ali su biološki tragovi žrtava ipak pronađeni", navodi izvor.

Ubistva se nisu dešavala samo u Srbiji, već i u regionu.

SLEDEĆI KORACI: POTVRĐIVANJE OPTUŽNICE, U PONEDJELJAK ODLUKA O PRITVORU

Nakon podizanja optužnice, rok za odgovor je osam dana od dana prijema. Po isteku tog roka, sud ima 15 dana za preispitivanje optužnice u sadržinskom smislu, odnosno utvrđuje da li na osnovu svih predloženih dokaza proizlazi opravdana sumnja da su optuženi izvršili krivična djela.

Ako je potrebno bolje razjašnjenje, sud može tražiti da se istraga dopuni. Ako se utvrdi opravdana sumnja, sud donosi rješenje o potvrđivanju optužnice i dostavlja ga okrivljenima i njihovim braniocima, koji imaju pravo na žalbu u roku od tri dana od prijema rješenja.

Optužnica sadrži i predlog za produženje pritvora Belivuku i ostalima, o čemu će sud odlučiti u ponedjeljak jer im tada ističe pritvor.

Pogledajte fotografije "kuće strave" u Ritopeku, u koju je klan dovodio žrtve, mučio ih i ubijao.

Tagovi