Region

OBRT U SLUČAJU PETNICA! Osumnjičeni za zlostavljanje NIJE priveden, policija ne može da ga pronađe?!

Autor Jovana Radunović Izvor Blic

Muškarac za kojeg je više polaznica Petnice ispričalo da ih je zlostavljao nije priveden jer policija ne može da ga pronađe na adresi na kojoj je prijavljen.

zlostavljanje, devojčica
Izvor: Guliver/Getty images/iStock/sam thomas

Osumnjičeni za zlostavljanje maloljetnica u Istraživačkoj stanici Petnica ipak nije saslušan, prenose beogradski mediji.

Otkriće lista "Vreme" da je izvesni S. godinama zlostavljao djevojčice, tjerao ih da ih slika gole i da na silu konzumiraju alkohol, šokirala je Srbiju. Novinarka koja je objavila ovu ekskluzivnu priču u subotu ujutru je rekla da je S. priveden.

"Osumnjičeni je priveden, a sada je ključno pustiti nadležne organe da obave svoj posao. Najvažnije je da sada mediji ovo ostave i da prepustimo organima, da vidimo da li ima žrtava čiji slučajevi nisu zastarjeli i možda su spremne da uđu u ovaj postupak, koji jeste mučan i težak. One treba da sjede u istoj sudnici s njim, ima žena i koje su se kasnije javile, one su odbijale kao predavači da odu u Petnicu iz straha da će ga vidjeti. Onda zamislite kako to izgleda, suđenje ne traje jedno popodne", rekla je ona.

Međutim, list "Blic" piše da S. ipak nije priveden jer ga policija nije pronašla na adresi na kojoj je prijavljen.

Pet djevojaka je, za sada, prijavilo da ih je S. u periodu između 2003. i 2017. godine zlostavljao i seksualno uznemiravao u Istraživačkoj stanici Petnica. Progovorili su i drugi polaznici i ispričali da je njegovo ponašanje bilo "javna tajna", a bivši i sadašnji direktori ISP takođe su dali izjave. 

Pošto kroz Petnicu godišnje prođe više hiljada djece, strahuje se da je broj žrtava mnogo veći, prenijeli su ranije mediji.