Region

OTKRIVENA SIMBOLIKA MLADIĆEVOG PRSTENA: Svima je privukao pažnju tokom suđenja, nikad nije želeo da ga skida (FOTO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ratko Mladić osuđen je na doživotni zatvor.

Izvor: Profimedia

Haški tribunal danas je izrekao drugostepenu presudu nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću i osudio ga na doživotnu robiju.

Tokom suđenja, mnogima je pažnju privukao neobičan prsten na njegovoj ruci. Mladić ga je nosio na domalom prstu lijeve ruke, a sada je otkrivena i njegova simbolika.

Naime, Mladić je pomenuti prsten dobio četiri godine od bivšeg vojnika, koji sada živi u Holandiji, a na njemu je glava indijanskog poglavice. Simbolika ovog prstena vezuje se za 19. vijek i sudbinu Indijanaca u SAD.

"Oni su tada bili žrtve i Englezi su ih skoro istrijebili. Sada Srbi prolaze kroz sličnu sudbinu" rekao je Darko Mladić, navodeći da ga njegov otac od kako ga je dobio na poklon stalno nosi, prenose beogradski mediji.

Da podsjetimo, Ratko Mladić je godinama na istom tom prstu nosio zlatni pečatni prsten sa crnim poludragim kamenom. Tvrdi se da je misteriozni prsten nosio čak i tokom rata. On je sa pečatnim prstenom otišao i u pritvor Haškog tribunala. Nakon određenog vremena ovaj nakit je dao svom sinu Darku.

Tagovi