Spriječeno krvoproliće

SPREMALI RAFAL ZA VELJU NEVOLJU POSLE ČEKIRANJA: Otkriven PLAN LIKVIDACIJE Belivuka i saradnika na tivatskom aerodromu!

Autor Jovana Raičević Izvor Kurir.rs

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo obezbijedilo je zaštićenog svjedoka u postupku protiv kriminalne grupe Janka Vukadinovića koja je osumnjičena da je planirala likvidacije Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića i vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana.

velja nevolja
Izvor: Kurir/AP/Darko Vojinović

Kako Kurir saznaje, zaštićeni svjedok iznio je na saslušanju u tužilaštvu svoja saznanja o tome kakav je plan imao Vukadinović.

Prema informacijama Kurira, on je prvobitno trebalo da bude svjedok saradnik u postupku koji se vodi protiv njega i ostalih osumnjičenih za planiranje Belivukovog ubistva, međutim nakon što je utvrđeno da mu je ugrožena bezbjednost on je dobio status zaštićenog svjedoka.

Kako prenose crnogorski mediji, likvidacija Belivuka i Miljkovića planirana je u januaru tokom njihove posjete Crnoj Gori gdje su išli kako bi se sastali sa vođama "kavačkog klana" Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom. Kako je otkriveno planirano je da se na njih ispali kiša metaka u trenutku kada završe sa čekiranjem na tivatskom arodromu na povratku za Beograd 21. januara ove godine.

Svjedok saradnik rekao je da je kriminalna grupa znala da Belivuk i Miljković ne mogu da budu naoružani na aerodromu i da neće moći da uzvrate vatru. Da je došlo do pucnjave, crnogorski istražitelji vjeruju da bi bilo i nevinih žrtava. Ko je trebalo da bude egzekutor javnosti još nije poznato jer su policajci prilikom hapšenja oružje pronašli kod dvije osobe, navodi Kurir.

Belivuk i Miljković su u januaru uspjeli bezbjedno da se vrate u Srbiju, ali su dvije nedelje nakon toga uhapšeni u velikoj policijskoj akciji. Tada je razbijena kriminalna grupa koju su oni predvodili, a koja je osumnjičena za brojne brutalne likvidacije. Najvažniji dokazi koji su do sad otkriveni su fotografije i snimci ubistava muškaraca koji su se već gotovo godinu dana vodili kao nestali u Beogradu, ističe Kurir.

Velika istraga protiv Belivukovog klana i dalje je u toku i policija je uhapsila i saslušala i neke od visokopozicioniranih pripadnika MUP Srbije, ali i čelnih ljudi FK Partizan. U okviru ove istrage uhapšen je i bivši zamjenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije Goran Papić. On je saslušan, a nakon toga mu je određen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina uticajem.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/YouTube/Pink.rs/Printscreen

Papić je 15. aprila prošle godine, koristeći svakoj položaj, posredovao da se ne pretresa blindirani "audi a8" koji pripada Belivuku i Miljkoviću, kao i da im se to vozilo hitno vrati. Da situacija bude bizarnija upravo je to vozilo Belivuk koristio kako ga policija ne bi pratila i zaustavljala jer isti "audi" vozi i direktor policije Srbije Vladimir Rebić, naglašava Kurir.

Nakon što su Belivuk i Miljković uhapšeni policija i tužilaštvo krenuli su sa ispitivanjem svih onih za koje se sumnja da su bili u kontaktu ili nekoj vrsti saradnje sa njim. Tako je prvo u policiju odveden Aleksandar Kajmaković zvani Aca Bosanac, poznati beogradski ugostitelj, a potom predsjednik FSS Slaviša Kokeza, bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović.

Svi oni su odgovarali na okolnosti poznanstva sa Belivukom. Pored njih ispitane su i dvije poznate starlete Tijana Ajfon i Mimi Oro, zbog sumnje da su bile česti gosti Velje Nevolje u buneru koji je imao na stadionu u Humskoj i da su "obavljale pojedine poslove za njih", zaključuje Kurir.