Region

ŠOK! OVO JE BILA ĐINĐIĆEVA POSLEDNJA NAREDBA ZA BIA

Autor mondo.me Izvor Kurir

Pratite mog saradnika iz DS koji ima veze s kriminalcima, bio je poslednji zahtjev koji je 2003. tadašnji premijer Srbije dao Bezbjednosno-informativnoj agenciji. Prvi izvještaj o tome dobio je veče pred ubistvo, otkrio je u knjizi Goran Živaljević

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Poslednja naredba koju je premijer Zoran Đinđić 2003. godine izdao Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA) bila je praćenje njegovog bliskog saradnika i prijatelja iz Demokratske stranke (DS).

Tražio je svakodnevne izvještaje o pomenutom saradniku, koji je bio, kako je tadašnji predsjednik Vlade rekao, povezan sa kriminalcima. Prvi izvještaj - ujedno i poslednji - dobio je veče pred ubistvo.

To je u upravo objavljenoj knjizi „Služba“ (u izdanju „Lagune“) otkrio nekadašnji zamjenik direktora BIA Goran Živaljević, kojeg je na to mjesto 2003. postavio Đinđić.

Lociranje

"Poslednji nalog koji smo dobili od premijera odnosio se na posredno (samo putem tehnike) praćenje jednog njegovog bliskog saradnika i dugogodišnjeg prijatelja iz stranke, a zbog veza sa kriminalnim klanovima, gdje je insistirao da mu svake večeri, na osnovu baznih stanica, javimo njegovo kretanje. Taj nalog lociranja i ličnog javljanja njemu smo ispunili samo 11. marta uveče, jer je premijer ubijen već narednog dana ",naveo je Živaljević u knjizi.