Region

"Nisam bio sa Blažićem u automobilu": Svjedok o misterioznom muškarcu koji je prije masakra bio u vozilu sa ubicom

Autor Ivana Vlajković

Na suđenju je govorio muškarac za kog se sumnjalo da je bio sa Blažićem prije masakra.

Izvor: Kurir/Marko Karović

Suđenje Urošu Blažiću za masakr u selima Dubona i Malo Orašje nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, svjedočenjem svjedoka u postupku. Danas je saslušan i svjedok Đorđe Konradović, za koga se sumnjalo da je sa Blažićem kobne večeri, neposredno prije masakra, bio u kolima. On je rekao da to nije tačno, te da je kobne večeri bio sa suprugom i drugom.

Đorđe Konradović je najprije govorio o odnosu sa Blažićem, optuženim za masakr.

"Poznajem Blažiće, nismo u srodstvu, nismo u svađi. Tog dana sam krenuo sa svojom suprugom i djetetom do Mladenovca po auto djelove. Svratio sam u prodavnicu u Duboni, drug, ja i supruga sa djetetom. Uočili smo kada smo išli, kod spomenika da je bilo neko društvo.

Vidjeli smo kod tog spomenika plamen. To je bilo uveče, posle 19 sati. Prošlo je nekih sat vremena i kada smo se vraćali jedan automobil crne boje nam je presjekao put i krenuo je prema Malom Orašju. Čovjek koji nas je vozio je zastao kolima da vidi šta se dešava, međutim ja sam mu rekao da je to ko zna ko i da vozi", rekao je svjedok.

Istakao je i da nije tačno da je bio u automobilu sa Blažićem.

"Ja nisam ni u jednom momentu bio sa Urošem Blažićem, ni u autu, ni u prodavnici. To može da potvrdi i kamera iz prodavnice. Ja nisam ni vidio Uroša Blažića", rekao je svjedok.

Potom je svjedočio svjedok Zoran Vujić, koji je potvrdio riječi svjedoka.

"Ovaj čovjek koji je svjedočio sada nije bio sa Urošem Blažićem. Ta osoba je bila 4, 5 metara od mene. Bio je krupan i viši od ovoga. Sivi mercedes je bio tu", rekao je Vujić.

Suđenje Urošu Blažiću za masakr u selima u okolini Mladenovca i Smedereva počelo je u maju ove godine, međutim, prvo ročište odmah je prekinuto kada su roditelji ubijene djece nasrnuli na ubicu. Posle ovog incidenta, suđenje je prebačeno u Beograd, u zgradu Specijalnog suda.

Do sada je u postupku svjedočio veliki broj svjedoka, okrivljeni, kao i roditelji žrtava i preživjeli iz masakra.