Region

Ispovjest majke koja je među prvima stigla ispred "Ribnikara": Zauvijek ostaje sjećanje na tišinu pred urlik

Autor Ivana Vlajković

Ispovjest majke koja je među prvima stigla ispred "Ribnikara".

Izvor: Espreso/Tamara Trajković/Kurir/Zorana Jevtić/Mondo/Stefan Stojanović

Mina Zirojević je jedna od majki koja je prva stigla ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja kad je ubijeno osam đaka i pripadnik obezbeđenja, a ranjeno šest učenika i nastavnica istorije. Jedna od ranjenih djevojčica preminula je 12 dana kasnije u bolnici. 

Ona je govorila o tome da ju je dijete pozvalo i reklo da su izašli iz škole.

"U tom trenutku sam bila ispred škole u pidžami i patikama. Ispratila sam dijete da se slika u školu, dan je bio malo stresan, ali lijep. Legla sam da se odmorim par minuta i dijete me je pozvalo i samo je reklo da je dobro i da su izašli iz škole. Iako nije bilo nikakve logike, rekla sam joj da ide u prvi kafić i da ću ja platiti račun.

Tako sam u pidžami i patikama otrčala u školu ne znajući šta se desilo, ali negdje sam shvatila da se desilo nešto strašno. Ono što će mi zauvijek ostati kao sjećanje je tjeskoba koja se pojavljuje svako veče, a to je tišina pred urlik, kada čekamo djecu, a vidiš roditelje koji nikada nisu dočekali svoje dijete.

Ne znam kako smo došli u ovu situcaiju, da roditelji nisu primijetili nešto, iako su ga vodili na sve i svašta. Oni su bili dovoljno stručni da to primijete, kako smo uspjeli da postanemo ljudi koji dijele djecu sa one sa Vračara i drugdje, niko nije ocrnjivao svu djecu koja potiču iz jednog kraja ili škole. Nikada ne zaboravimo koliko su stradala djeca bila divna", kazala je.